„Došlo nejdříve ke slovní rozepři mezi třemi cizinci a následně k fyzickému napadení,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Dodala, že třicetiletý muž utrpěl zranění, se kterými musel být ošetřen v nemocnici.

Zbylí dva cizinci ve věku 24 a 25 let z místa odjeli autem, ale daleko se nedostali. V Pražské ulici je zastavili strážníci městské policie, kteří zjistili, že řidič je opilý. Přivolali státní policisty a Rumun se podrobil dechové zkoušce, která ukázala, že má přes dvě promile alkoholu. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení a podrobil se lékařskému vyšetření i odběru krve.

Poté byl propuštěn, neboť policisté v tu chvíli ještě netušili, co má na svědomí. Když to zjistili, začali po něm i jeho krajanovi pátrat a oba ve večerních hodinách zadrželi. „Po provedení neodkladných úkonů byli muži následující den propuštěni. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Mladší z mužů je navíc podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Ladmanová.

Ilustrační foto
Policie pátrá po řidiči, který narazil do viaduktu a poškodil koleje