I uplynulý rok nabídl mnoho nejrůznějších hudebních žánrů a interpretů. „Když to vezmeme jak ze stránky ekonomické, tak ze stránky návštěvnické, byl minulý rok tím nejúspěšnějším za posledních šestnáct let,“ řekl Deníku starosta Kontantinových Lázní Karel Týzl. Jak dále dodal, došlo na několik překvapení, ale i zklamání. „Nejpovedenější akcí byl bezesporu Revival Fest. Stále tomu tak trochu nemůžeme uvěřit, že ho navštívilo kolem sedmi stovek lidí. Opravdu paráda. Mnoho návštěvníků si také chválilo vánoční koncert Václava Neckáře, nebo Noc legend. Samozřejmě se povedlo i mnoho dalších akcí, ale tyto kralují.

Naopak nepříjemným překvapením byl letošní Švihák fest. I přesto, že v programu zahráli například dobře známí Turbo, stejně moc lidí nepřišlo. S tím se ale musí počítat,“ dále řekl Týzl.

Nová hudební sezóna v lázeňském městečku je sice na svém dalším začátku, ale i přesto se již začínají objevovat první zajímavá jména. A to jak v hudebním klubu Panteon, tak na větších akcích. Klubovou sezónu již tuto sobotu zahájí plzeňští Buster Nixon společně s nevidomým zpěvákem Martinem Svátkem. „Co se například Revival festu týče, již máme domluven jeden z nejlepších cover bandů skupiny Queen v Evropě.

Zajímavé bude určitě i vystoupení cover bandu skupiny Elán ze Slovenska. Dále se milovníci muziky mohou těšit například na Fast Food Orchestra, kteří vystoupí v rámci Švihák festu,“ dále dodal k plánovaným koncertu konstantinolázeňský starosta. Zapomenout se nedá ani na další tradiční festival, a to Lázeňskou strunu. Ta do Konstantinových Lázní doveze například českou zpěvačku a kytaristku Věru Martinovou, Plavce Honzy Vančury, či Václava Koubka.

O dalších plánovaných akcí v lázeňském městečku vás budeme i nadále informovat.

Ilustrační foto
Kartu na slevu ve veřejné dopravě pořídíte i v Tachově, ale až od března