Také podle sousedky vše nebylo tak dokonalé, jak se na první pohled zdálo.

„Je to asi čtrnáct dní, co ji napadl. Škrtil ji, mlátil jí hlavou o zeď, měla i monokl. Poté mi paní Babyková řekla, že jí ubližuje několik let. Překvapilo mě to, nikdy jsem na ní žádné modřiny neviděla," řekla Deníku sousedka zavražděné. Ta se poté o zraněnou ženu starala a v té době se spřátelily.

„Řekla mi, že když ji napadl, byla tady s ním i jeho milenka," pokračuje sousedka. Násilníka nakonec policisté z bytu vykázali. Ženě prý plánovali přidělit ochranu. Než k tomu došlo, bylo pozdě. ⋌Matka osmileté dcery ve středu v nemocnici podlehla bodným zraněním.

„Mluvila jsem s ní naposledy v úterý a těšila se, až se jí dcera vrátí z tábora," dodává sousedka. Zavražděnou ženu prý varovala, aby svému muži neotvírala, měl totiž zákaz se k ní přibližovat.

„Když jsem se vrátila domů, viděla jsem na chodbě strašně krve," vzpomíná na tragický den žena z vedlejšího bytu. Právě zde zřejmě Miloš Babyka svou družku pobodal, způsobil jí vážná zranění v oblasti krku a břicha.V kaluži krve ji našli sousedé.

Po Miloši Babykovi od té doby stále marně pátrá policie a Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ve čtvrtek prohledávali i zahrádkářskou kolonii pod rozhlednou Krkavec.

Jedny z prvních kroků policistů vedly do školy v přírodě v Trhanově na Domažlicku. Zde trávila dcera zavražděné prázdniny. Policisté vysvětlili vychovatelkám a vedoucí školy v přírodě, co se stalo, a dítě policisty si odvezli. Vedoucí školy v přírodě z obavy o bezpečí ostatních dětí následně pobyt v Trhanově předčasně ukončila.

Podle správce trhanovského zámku Václava Šafaříka měl původně skončit turnus školy v přírodě až v pátek. „Vedoucí obvolala rodiče všech dětí. Ti si pro ně přijeli. Mezi 18. a 19. hodinou už nebylo v zámku ani jedno z nich," řekl Deníku Šafařík.

Podle sousedky se v poslední době policisty bála i jeho matka žijící na Tachovsku. Rodiče zavražděné žijí na Ukrajině.

Hledaný policista je 190 centimetrů vysoký, má sportovní postavu a černé krátké vlasy. Naposledy byl viděn v tmavém triku s krátkým rukávem a v dlouhých tmavých riflích. Inspekce varovala, že Babyka může být ozbrojen a i nadále je schopen násilného jednání.