V průběhu akce byly k vidění zápasy ve stylech boxu K1 a Muay-Thai. Mezi bojovníky byl k vidění i klatovský fighter Martin Šíma (28 let), který reprezentuje klub Millenium gym pod vedením trenéra Václava Tomana.

Šíma v tomto sportu není žádným nováčkem, neboť již v roce 2016 získal dva tituly mistra České republiky v K1 a v disciplíně lowkick. Jeho soupeřem byl na plzeňském galavečeru domácí Radek Štádler (18 let) z klubu Retro 2 Motherfucker Plzeň, který se připravuje pod vedením svého otce Jiřího Štádlera.

„Zápas byl vypsán na tři kola ve stylu K1 a šlo vlastně o odvetu, neboť tito dva borci již spolu v minulosti bojovali. Tehdy se z vítězství radoval Martin. Domácí Štádler hnán plzeňským publikem nastoupil do zápasu s velkým tlakem, který však Martin v pohodě ustál a postupně začal uplatňovat svoji silovou převahu. Po prvním ani po druhém kole ještě nebylo rozhodnuto. Martin byl však velice dobře připraven a ve třetím kole, kdy byl plzeňský fighter dvakrát počítán, rozhodčí nakonec zápas ukončil technickým KO. Vítězem tohoto souboje se tak stal Martin,“ popsal zápas svého svěřence trenér Toman.

Rozsvícení vánočních stromků na Klatovsku.
FOTOGALERIE: U stromečků zpívali i tvořili

Z vítězství na jedné z nejprestižnějších kickboxerských akcí v České republice měl radost i samotný zápasník. „Určitě to pro mě hodně znamená. Bylo to téměř doma, přece jen jsem také ze západu. Bojoval jsem proti soupeřovi z Plzně, takže tři čtvrtě haly možná i více byly na jeho straně. Nastupoval jsem spíše v roli outsidera, protože soupeř měl lepší zápasovou bilanci. Předpokládalo se, že spíš vyhraje on, což bylo poznat i na fanoušcích, kteří více fandili jemu. O to víc mě těší, že jsem zvítězil,“ podělil se o vítězné dojmy Šíma.

Šíma se tohoto populárního galavečera neúčastnil poprvé, byla to již jeho třetí účast a všechny byly vítězné. „Příští rok na jaře se bude konat další galavečer Souboj Titánů a pokud dostanu zajímavou nabídku, rád se na něm opět představím,“ myslel už na příští rok klatovský fighter, který se kromě kickboxové disciplíny K1 zaměřuje také na souboje v kleci v disciplíně MMA.

Pro Šímu byl zápas proti Štádlerovi úspěšným zakončením roku 2017. „Letos jsem absolvoval více než pět zápasů, ale ten závěrečný v Plzni byl nejprestižnější. Těch pět zápasů za rok je číslo, kolem kterého se pohybuji. Záleží na tom, jak intenzivně se během roku připravuji. U mě je příprava hlavně o dietě, protože do zápasu shazuji třeba sedm osm kilogramů, což je v mojí hmotnostní kategorii docela problém. Je to otázka přibližně dvou měsíců,“ nechal nahlédnout pod pokličku své přípravy klatovský kickboxer.

Ilustrační foto.
Bezdomovec, který zemřel, si nevážil šancí