„Policisté na Klatovsku přijali oznámení o úmrtí nezletilé osoby. Vzhledem k platným právním předpisům nelze poskytovat další informace,“ uvedla bez bližších podrobností Dana Ladmanová z klatovské policie.

Podle informací Deníku zjistila v sobotu brzy ráno maminka zhruba osmiměsíčního chlapečka, že se nehýbá a nedýchá. Ihned zalarmovala záchranáře, kteří po příjezdu okamžitě započali s resuscitací. „Mohu potvrdit, že na místě jsme zasahovali. Dítě jsme ve velmi vážném stavu transportovali nejrychlejší cestou do zdravotnického zařízení, ale bohužel už během transportu došlo k jeho úmrtí,“ řekla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

Co bylo příčinou úmrtí miminka, by měla zodpovědět nařízená pitva.

Nehoda u Svojší.
Řidič dostal smyk a čelně narazil do protijedoucí Audi

Podobný případ se stal na Klatovsku podle dostupných informací naposledy v roce 2017, kdy zemřel čtyřměsíční chlapeček na Sušicku. I tehdy případ šetřila policie, pitva ale prokázala, že příčinou chlapečkovy smrti byl tzv. Syndrom náhlého úmrtí kojenců, na který v České republice umírá kolem 25 dětí ročně.

Kvůli smrti miminka (nepočítáme-li vraždy) se v kraji dostali rodiče před soud v posledních letech jen jednou. Krajský soud potrestal vloni na podzim podmínkami manžele z vesničky na jihu Plzeňska za to, že neposkytli potřebnou péči čerstvě narozenému synovi a ani mu nepřivolali lékařskou pomoc. Chlapeček ještě během noci zemřel.