Několik pracovníků už dostalo výpověď a další jsou na řadě. Podle informací Deníku může o práci v příštích několika měsících přijít minimálně několik desítek lidí.

„Ve firmě Borgers CS dochází v tomto roce ke snížení obratu. Důvodem je nižší poptávka u nových modelů některých zákazníků, než bylo předpokládáno,“ sdělil jednatel firmy Lubor Šabacký. Laicky řečeno – není obrat a zisk, přichází propouštění. Obrat se navíc bude podle odhadů snižovat i v letech 2018 a 2019. „Pokles v následujících letech je plánován až o 22 %,“ upozornil Šabacký.

Společnost Borgers CS patří v současné době k nejvýznamnějším zaměstnavatelům regionu s více než třemi tisíci zaměstnanci.

Borgers některé nové zakázky nepřijal, zejména kvůli riziku, že je nebude moci zabezpečit s dostatečným počtem kvalifikovaného personálu. Podle Šabackého je snižování obratu 'v souladu se strategií omezení agenturního zaměstnávání a tím zvýšení produktivity práce, stabilizace procesů a zajištění kvality pro zákazníky' a Borgers k němu přistoupil kvůli nedostatku lidí na pracovním trhu.

Kromě toho firma plánuje významné investice do modernizace a především automatizace výroby, čímž se mají v budoucnu dále snižovat rizika nedostatku personálu.

Propouštění se má týkat zejména pracovníků v logistice, údržbě, kvalitě, předáků, mistrů a v administrativě.

Ilustrační foto
Sponzor daroval dlažbu pro areál