Lyžovačka v pátek skončila a začínají jiné práce. V areálu musí nyní dokončit přípravy na zahájení dlouho očekávané investice, jíž je nová restaurace pro 250 lidí a další zázemí areálu - nové prostory pro lyžařskou školu, servis a půjčovnu vybavení. „V pondělí 4. dubna začne demolice starých objektů, které se musí vyklidit. Restaurace a další pracovní prostory mají být dokončeny a pro veřejnost otevřeny už na konci tohoto roku se startem nové zimní sezony,“ uvedl za Ski&Bike Špičák Karel Samec.

Původně měla být sezona ukončena v neděli, ale plány změnilo počasí. Přesto si ji ředitel Vladimír Kasík pochvaluje. „Sníh nám mizí doslova před očima, další tři dny by byla loterie, proto jsme rozhodli konec jedné z nejúspěšnějších zimních sezon od roku 2005/06, kdy jsme spustili čtyřsedačkovou lanovku, uspíšit,“ sdělil Kasík.

Vítání občánků v Klatovech 23. března 2022.
OBRAZEM: V Klatovech na radnici vítali opět nové občánky

Sezonu 2021/22 odstartovali na Špičáku 10. prosince, oželeli šest dnů na začátku ledna, kdy kvůli prudkému oteplení a přívalovým dešťům museli provoz přerušit. Přesto trvala 99 dnů a návštěvnost přesáhla 105 000 lyžařů. A byť o jediný den nepadla všemi lyžařskými areály vzhlížená magická stovka provozních dnů, patřila mezi čtyři nejúspěšnější od prosince 2005.

Jediným větším negativem právě skončené zimy byl nedostatek instruktorů v lyžařské škole. Jinak by v areálu obsloužili více zájemců o výuku lyžování/snowboardingu zhruba tak o třetinu. Lidé chyběli i přesto, že instruktorům, většinou studentům, ve středisku nabízí 350 korun na hodinu.