Ženy, které prodělaly rakovinu, se scházejí minimálně jednou měsíčně. Pořádají různé akce i výlety a letos je čeká plno kulatin.

„Posledně slavila osmdesátku Marie Malíková, pak ji má v červnu Venuše Kozáková, v červenci Alena Bílková a naše nejstarší členka Milena Hrabáková bude mít v srpnu pětaosmdesátiny,“ líčíla předsedkyně klubu Anna Šímová.

Na poslední schůzi si parta žen zahrála bowling. Některé s sebou vzaly i vnoučata. Příště se Onko klub sejde při výletu na Čapí hnízdo a už plánuje i další, třeba do Františkových Lázní nebo do Chorvatska nebo plavbu lodí z Prahy na Slapy.

I když se dámy z klubu snaží užívat si co nejvíce legrace, věnují se i vážným věcem. Například přednáší o rakovině prsu. O své zkušenosti se podělí například 7. dubna v Hůrkách.

Každé úterý se ženy střídají ve službě v klubovně, v 1. patře basketbalové haly. „Mezi 10. a 11. hodinou jsme tam pro nové onkologické pacienty, abychom jim vysvětlily, kudy vede cestička. Holky dojíždějí z různých částí okresu a je nám líto, že tam nikdo nechodí,“ říká Šímová.

Ilustrační foto.
Mýtští hasiči vyhlížejí hosty