Jedna z nich, sedmadevadesátiletá stařenka, po jeho brutálním útoku zemřela.

Podle žaloby poprvé zaútočil loni koncem května kolem půl jedenácté v Karlových Varech v ulici Konečná se záměrem získat peníze. Tehdy pod nepravdivou záminkou, že jde navštívit známého, přesvědčil poškozenou 83letou důchodkyni, aby ho pustila do domu. U poštovních schránek ji dvakrát udeřil do obličeje a krku, až upadla na zem. Pak jí sebral kabelku s hotovostí 1100 korun, doklady a klíči. Zajímaly ho jen peníze, vše ostatní hodil do řeky. Těžce zraněnou ženu, která utrpěla mj. trhlinu průdušnice a zlomeninu štítné chrupavky, což vedlo k dýchacím obtížím a poškozenou ohrožovalo na životě, nechal ležet a utekl. Zachránila ji jen okamžitá lékařská pomoc.

Jako přes kopírák do dvou týdnů loupil znovu. Tentokrát to bylo v ulici Východní. Opět si už na autobusové zastávce vyhlédl další starou ženu narozenou v roce 1915 a sledoval ji až k domu, kde bydlela. S úmyslem ji oloupit za ní vstoupil do domu a u poštovních schránek ji opakovaně nejméně třikrát udeřil pěstí do obličeje, až stará paní upadla na zem. Pak jí sebral z kabelky 7500 Kč a utekl. Napadená utrpěla rozsáhlé pohmoždění mozku s otokem. V důsledku tohoto těžkého poranění o dva dny později zemřela v karlovarské nemocnici.

„Nikdy jsem nebyl hrubián, sám jsem měl starou maminku. Dohnala mě k tomu finanční tíseň, moc toho lituju. Kdyby šel vrátit čas, …nevím, proč se to vše stalo," tvrdil ve středu před soudem Řeháček, muž v inkriminované době nezaměstnaný, s několika již zahlazenými tresty. Ačkoliv se ke všemu doznal, soudní senát se přiklonil k názoru státní zástupkyně a uložil mu trest v druhé polovině trestní sazby, která v tomto případě je v rozmezí 10 až 18 let.

„Sice je pro něho polehčující okolností jeho plné doznání, na druhou stranu se tady nedá mluvit o nějakém předchozím řádném životě. Mimo to si finanční nepříznivou situaci zavinil a vlastně hýčkal celou dobu sám, protože neměl občanský průkaz, takže nemohl ani čerpat prostředky z Úřadu práce a stav se nesnažil nijak řešit. Závažnou přitěžující okolností pak bylo, že mu přišlo jednodušší přepadávat bezmocné ženy vysokého věku, jimž způsobil těžká zranění, kdy navíc v jednom případě právě v souvislosti s útokem došlo k úmrtí. Kromě toho znalci označili jeho resocializaci za velmi ztíženou," vysvětlil výši trestu v odůvodnění předseda senátu Tomáš Bouček s tím, že si Řeháček trest odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Vrah se proti rozsudku okamžitě odvolal.