Na toto místo se ale díky všímavosti jednoho z řidičů sjeli v neděli odpoledne policisté a záchranná služba. Proč? Důvodem byl boj s časem o záchranu lidského života.

Řidič projížděl po silnici R6 a všiml si muže sedícího na okraji mostu. Neváhal a jeho jednání ihned oznámil na tísňovou linku policie. Policisté z operačního střediska na oznámení bleskově zareagovali a na místo vyslali policejní hlídku.  „Policisté most uzavřeli a začali odklánět dopravu a autobusy MHD," řekl karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Muž, který na mostě seděl, ale odmítal komunikovat. „Jen řekl, že pokud se k němu někdo přiblíží, tak skočí do Ohře," uvedl Valenta. Z toho důvodu si policisté museli na místo vyžádat policejního vyjednavače. Až jemu se podařilo s mužem navázat komunikaci. „Postupně se mu začal svěřovat s problémy, které ho k tomuto jednání přivedly," řekl Valenta.

Vyjednavači se po hodině podařilo muže přesvědčit, aby od sebevražedného činu upustil. Muž poté slezl z mostu a policisté ho předali lékařům. „Muže jsme převezli do Karlovarské krajské nemocnice na vyšetření. Po vyšetření jsme ho převezli na psychiatrické oddělení do Ostrova," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Alexandr Vondráček.

Podle našich informací byl muž v lehce podnapilém stavu. To neměnilo nic na faktu, že byl stále při smyslech.

O den dříve vyjížděly posádky Rychlé záchranné služby k obdobnému případu. Mladý muž chtěl svůj život ukončit skokem ze třetího patra svého bytu.
„Pacient utrpěl poranění hlavy. Naší činností bylo muže zabezpečit a transportovat ho do nemocnice na vyšetření," uvedl Vondráček.

Vzhledem k nevyhovujícím meteorologickým podmínkám nebylo možné povolat vrtulník. „Muže převážela sanitka s krvácením do mozku do plzeňské nemocnice," řekl mluvčí záchranky.

Jelikož se jedná o tragickou rodinnou situaci, nebude policie k případu poskytovat žádné bližší informace.

„U dokonaných sebevražd se důvod jednání nedozvíme. Při pokusu o sebevraždu jde o dva základní faktory. První je, když člověk bilancuje v životě. Už je pro něho těžké dál žít. Takovým lidem se uleví, když se pro takové jednání rozhodnou. Druhým faktorem jsou nemoci. Deprese nebo maniodepresivní porucha," řekl psychiatr Karel Moravec. Jak uvedl, v některých případech se jedná o určité demonstrace a hysterické pokusy. Takový člověk si říká o pozornost.