Za zmlácení a okradení své o devět let starší přítelkyně a řadu dalších krádeží už dostal dohromady třináct měsíců, teď mu ale začalo další líčení, kde mu hrozí ještě vyšší trest. Řeč je o Petru Fajnorovi (na snímku) ze Sušice.

Fajnor se zpovídá ze čtyř trestných činů. Dva z nich měl spáchat na jedné sušické ubytovně, kde bydlel a odkud byl později vyhozen. Podle obžaloby vyhrožoval smrtí správci objektu M. K., jeho malému synovi i majiteli ubytovny J. T. Právě s tímto kontroverzním podnikatelem se měl pak dostat do konfliktu. Podle obžaloby ho vloni v březnu bezdůvodně napadl údery pěstí a kopy nohou. Zlomil mu nohu a zranil nos. „Byl jsem na ubytovně ve třetím patře. Ze spodu jsem slyšel volat J. T. o pomoc. Běželi jsme tam s kamarádem a správcem. Fajnor křičel, že J. T. zabije, a pěstmi ho mlátil do hlavy. Když mě spatřil, utekl. J. T. byl celý od krve a říkal, že má asi zlomenou nohu," popsal dění jeden ze svědků.

Čtěte také: Zima udělala ze silnic ementál, jsou samá díra

Fajnor, který byl v minulosti už čtyřikrát soudně trestán, z toho třikrát jako mladistvý, ale vše popřel. „Co se týče vyhrožování M. P., je to celé vymyšlené. Chtěl si asi šplhnout u J. T., jemuž dělá zástupce. Já bych nikdy nevyhrožoval malému dítěti," prohlásil mladík, který sice nepopřel konflikt s J. T., ale tvrdil, že byl napaden. „My jsme spolu měli konflikty už předtím. Měl jsem mu třeba splácet nájem ve splátkách, ale on mi vytrhl z ruky celou sociální dávku. Když jsem mu říkal, že nemám z čeho žít, prohlásil, že mu je to u prd… a zavolal své gorily. V den, kdy se to stalo, jsem stěhoval z ubytovny svoji přítelkyni, kterou vyhodil. On na mě zaútočil teleskopickým obuškem, já se jen bránil," tvrdil Fajnor.

Obžalovaný je i z toho, že porušil podmínky psychiatrického ambulantního ochranného léčení, které mu nařídil soud, a z toho, že ukradl cizí auto a jezdil s ním do doby, než ho odstavil. K obojímu se přiznal.

Líčení bude pokračovat v dubnu, kdy budou vyslechnuti J. T. a M. K., kteří se k prvnímu líčení nedostavili. Fajnorovi, který je ve výkonu trestu, hrozí až tři roky vězení.

Čtěte také: Muž v Sušici se asi udusil zvratky