Vedení hradu společně s jeho synem Martinem, se rozhodli uspořádat benefiční koncert.

„Měl před rokem vážnou autonehodu a kvůli zraněním zůstal na vozíku, má ochrnuté ruce i nohy. Koncert se koná proto, abychom vyjádřili solidaritu, ale také abychom pomohli vybrat nějaké peníze na speciální automobil, aby se mohl přepravovat na kontroly, na rehabilitace a podobně. Během večera vystoupil Martin Kanaloš se svými přáteli,“ sdělil kastelán hradu Zdeněk Svoboda.

Štefana Kanaloše přijel podpořit i moderátor Michal Jančařík, který prožívá podobný osud. „To, že udělají koncert pro Štefana, je nejhezčí zpráva, kterou jsem o prázdninách slyšel. Je to fantastické. Já se se Štefanem znám z Kladrub, kde jsme spolu strávili pět měsíců. Je nezdolným optimistou, přestože to má opravdu těžké a složité. Neznám ho bez dobré nálady. Byla s ním velká legrace,“ řekl Deníku Jančařík a svěřil se, jaké to je, když se člověk ocitne na vozíku: „Je to nepředstavitelné. Já jsem na vozíku zhruba rok a čím dál více to vnímám i pozitivně. Když odhlédneme od fyzických útrap, tak to přináší člověku do života leccos zajímavého, leccos se dozvíme a i v svém životě cosi změníme. Je to svým způsobem příležitost, podívat se na svět trochu jinak.“

POMÁHÁ RODINA

Dle jeho slov by nešlo vše zvládnout bez rodiny, která je velkou oporou. Stejně tak to vidí i Štefan Kanaloš. Ten před koncertem sdělil, co se mu stalo a jak nyní žije. „Jel jsem z práce, měl jsem mikrospánek a havaroval jsem. To, že jsem skončil na vozíku, mi změnilo život o tisíc procent. Nyní nejvíce potřebuji speciální auto, abychom mohl jezdit po doktorech, na rehabilitace, protože těm není stále konec. Snažím se se vším poprat, mám velkou oporu v manželce, která je pro mě nejvíc a v podstatě celá rodina,“ uzavřel Kanaloš.

Optimismus z Jančaříka a Kanaloše sršel i před diváky, kterých se na koncert dostavilo necelých 150, a to i přesto, že byla poměrně zima. „Myslím, že se akce vydařila a nějaké peníze si vybrat podařilo. Michal Jančařík podepisoval také své knihy a výtěžek věnoval Štefanovi. Doufám, že nejde o poslední akci, která mu pomůže s nelehkou situací,“ zhodnotil Svoboda.

Pokud jste se na koncert nedostali a chtěli byste přispět, tak můžete poslat libovolnou částku na účet rodiny: 173569027/0300.

Náraz nákladního vozu s dřevem do viaduktu v Běšinech.
FOTO: Řidič posunul železniční viadukt