Málokdo si nechal v televizi ujít bronzový závod oštěpaře Petra Frydrycha na MS v Londýně a obrovský úspěch získal také Vít Pohanka, který se stal v Bratislavě v deblkánoi společně s Denisem Wendlem z Horšovského Týna juniorským mistrem světa ve vodním slalomu.

Za tyto úspěchy a reprezentaci Klatov byli oba výše jmenovaní pozváni starostou Klatov Rudolfem Salvetrem k přátelskému posezení na radnici, kde měli být oceněni a měli obdržet finanční šek. Z důvodu nemoci, kvůli které vynechal i finále extraligy družstev, se však Petr Frydrych omluvil, a tak se setkání točilo jen kolem vodního slalomu a Víta Pohanky, který dorazil se svým otcem a trenérem Jiřím Pohankou.

„Do konce sezony zbývají ještě dva závody včetně domácích Klatovských slalomů, které se jedou 7. a 8. října ve Strakonicích, ale už teď mohu sezonu hodnotit jako velmi úspěšnou. Skvělé bylo, že jsme se dostali do reprezentace a zlato na mistrovství světa byl obrovský úspěch,“ byl se sezonou spokojený 17letý juniorský světový šampion, který by chtěl obléci reprezentační dres i v příští sezoně. „Příští sezona bude má poslední v juniorech, ale s Denisem bychom se v deblu chtěli už dostat do reprezentace v kategorii U23. To je naše hlavní motivace. Ještě jezdím na kajaku, kde mi tento rok reprezentace těsně unikla, takže příští rok bych se do ní chtěl dostat i v této individuální kategorii. Mezi kajakáři je ale velká konkurence. Letos byli v juniorech na mistrovství světa dva čeští kajakáři na pódiu,“ prozradil Pohanka své plány na novou sezonu.

Že by jeho cíle nemusely být nesplnitelné, ukázal klatovský slalomář minulý víkend na mistrovství ČR dorostu v Roztokách, kde byl v kajaku ve své kategorii druhý za letošním vicemistrem světa Tomášem Zimou. Druhý byl i s Denisem Wendlem na deblkánoi a zlatou medaili získal v týmové soutěži deblkanoistů, kde doplnil tým z Horšovského Týna.

„Rádi jsme si s Vítkem popovídali. Jeho úspěch by měl být povzbuzením pro všechny mladé sportovce, a že jich v Klatovech máme dost, aby v tréninku nezaháleli a snažili se dobrat co nejlepších výsledků,“ řekl na závěr setkání starosta Klatov.