Bohatou vánoční výzdobou se může pyšnit sušické náměstí, které se rozzářilo v neděli v podvečer. O doprovodný program se postaral stacionář Klíček a divadelní spolek Schody. Za stejným účelem se lidé sešli také ve Lhovicích.

„Byl to již druhý ročník a konal se za hojné účasti domácích i vzdálenějších přátel obce. Rozsvěcení předcházel projev starosty SDH Lhovice Bohuslava Pošara o nově vytvořené tradici a poděkování všem, kteří s tím mají co do činění. Pak následovalo samotné rozsvícení a volná zábava, při které se lidé zahřívali svařeným vínem, opékali vuřty a hlavně sledovali rozzářené dětské oči při pohledu na svítící stromek," uvedl Karel Květoň ze Lhovic.

První adventní svíčku na vánočním stromečku zapálili i ve Zborovech. Během rozsvěcení si všichni společně zazpívali koledy se skupinou Orion Milana Stupky a s žákyněmi Základní školy Plánice. I tam byl pro zahřátí připraven vánoční punč a poté si v místním pohostinství všichni společně zazpívali a jako dárek od obce každý obdržel zdobené perníčky.

Žákyně ZŠ Plánice měly ještě jedno vystoupení, a to na rozsvícení stromečku v Plánici, které se taktéž konalo v neděli.