Policie proto zesílila kontroly zaměřené na dodržování protiepidemických opatření, a to zejména v místech, kde se shromažďuje větší množství lidí, jako například v rekreační oblasti Boleveckých rybníků. A právě kolem Boleveckých rybníků to v sobotu odpoledne vypadalo, že si Plzeňané vzali výzvu vedení města i Městského ředitelství policie Plzeň, která apeluje na osobní zodpovědnost a ohleduplnost občanů, k srdci. Oproti uplynulému víkendu, kdy se v okolí Velkého boleveckého a Šídlovského rybníka shromažďovaly početné skupiny lidí, a to zejména v okolí stánků s výdejními okénky, návštěvníci tentokrát dodržovali předepsané rozestupy, měli roušky nebo jiné ochrany obličeje. Navíc jich bylo ve srovnání s minulou sobotou skutečně poskrovnu.

Shromažďování lidí v těchto dnech intenzivněji kontroluje městská i státní policie. "Situace je skutečně vážná a bohužel v mnoha případech domluvy nestačí. Apelujeme na všechny, aby používali ochranné prostředky, neshlukovali se a dodržovali další opatření především v zájmu svého zdraví a svých spoluobčanů, nikoliv kvůli policejním kontrolám,“ uvedl primátor Martin Baxa. Doplnil, že město děkuje všem, kteří situaci nezlehčují, dodržují všechna nařízení vlády a tím napomáhají toto složité období zvládnout.

Plzeň, Doudlevce, Škoda sport park uzavřen.
V Plzni jsou od pátečního večera zavřená venkovní sportoviště

„V následujících dnech očekáváme slunečné počasí, kdy jarní teploty přímo vybízejí na procházky do přírody. I přesto by lidé neměli zapomínat na současnou výjimečnou situaci a dodržovat vládní nařízení a platná mimořádná opatření, chovat se zodpovědně a ohleduplně k ostatním, protože jedině tak můžeme společně docílit zvládnutí situace. Zodpovědný přístup každého jedince usnadní práci všem složkám Integrovaného záchranného systému,“ vyzvala dále mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Markéta Fialová.

Kvůli zhoršující se epidemické situaci v Plzni se vedení města v pátek rozhodlo s okamžitou platností uzavřít tři největší venkovní sportovní areály. Od páteční18. hodiny až do odvolání je tak uzavřen areál Božkovský ostrov v Poříční ulici, sportovní areál Škodaland v Českém údolí a také komplex Škoda sport park v Malostranské ulici. Ten během sobotního odpoledne zel prázdnotou. Jen výjimečně zde bylo možné spatřit návštěvníky, kteří doudlevecký sport park navštívili v domnění, že si zde zajezdí na kolečkových bruslích nebo na skateboardu. Cestu jim však přeťala páska Městské policie s nápisem "Vstup zakázán".

.