Již v únoru byla představena nejdůležitější novinka pačejovské soutěže. Tou je navázání spolupráce s plzeňskou společností Invelt, která se stala generálním partnerem rally. Soutěž se pojede pod názvem XXXIX. Invelt Rally Pačejov. „Po několika letech pořádání rally na hranici existence máme zajištěnu alespoň částečnou finanční jistotu,“ byl rád za generálního partnera předseda pořádajícího AMK Pačejov Miroslav Žitník ml.

K této změně se váže i nové logo rally. Poprvé ve své historii se pačejovská soutěž obléká do modrobílých barev. Součástí loga zůstává i název obce Pačejov, jež je dalším významným partnerem a domovem všech dosavadních osmatřiceti ročníků této rally.

SOUČÁST ČESKÉ RALLYSPRINT SÉRIE

Rally Pačejov je součástí hned několika soutěží – A Sport Rallysprint série, Autoklub Mistrovství ČR v rally historických vozidel a Autoklub Poháru 2+. Body se budou rozdělovat i v soutěži Česká trofej rally pravidelnosti. Vypsán je i Pohár mládeže a Pohár pořadatele.

Ilustrační foto.
Půjčovala si peníze, ale splácela minimálně

Rally má již zpracována zvláštní ustanovení, po jejichž schválení bude možné představit všechny novinky letošního ročníku. „Zatím můžeme prozradit, že jsme zapracovali do programu rally zásadní připomínky posádek z minulých ročníků. Doufejme tedy, že se bude posádkám na jihozápadě Čech závodit ještě příjemněji než v minulosti,“ vzkázal Žitník.

Jednu novinku pořadatelé ale přece jen představili již nyní. „Po vzoru velkých soutěží jsme připravili testovací rychlostní zkoušku, takzvaný shakedown. Od posledního podniku Rallysprint série ve Vyškově do Invelt Rally Pačejov uplynou téměř dva měsíce a právě shakedown by proto mohl sloužit posádkám k rozjetí se před soutěží a k nastavení techniky,“ uvedl ke změně ředitel rally Pavel Štípek.

Pačejovskou rally dlouhá léta využívají i účastníci MČR k testování před zlínskou Barum rally. Přívětivý je především harmonogram pro testování, kdy dvě servisní zastávky letos doplní zmíněný shakedown, který se pojede v pátek v podvečer nedaleko centra soutěže a technických přejímek. „Byl zvolen úsek reprezentující charakter tratě pačejovské rally. Nebude chybět rychlejší pasáž se standardním retardérem, ale i ostré odbočení na brzdy. Převážná část potom vede po úzké komunikaci s nepřehlednými zatáčkami a horizontem,“ doplnil k shakedownu Štípek.

Křest hasičských aut v Rabí.
FOTOGALERIE: Hasiči v Rabí si rozšířili poprvé svůj vozový park novými auty