„Vyjel rychle do zatáčky, chytil smyk, srovnal ho a pak narazil do nás. Pamatuji si jen tu ránu, pak už jsme byli na střeše," popsal incident účastník nehody, který jako jediný vyvázl bez zranění. Jeho tři spolujezdci ale byli odvezení do nemocnic ve Stodě a Plzni. Šoféra bylo navíc nutno z vozu vyprostit za pomoci hydraulického náčiní, byl totiž zaklíněn za nohy pod přístrojovou deskou. Skončil tedy na chirurgii plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně.

Opilec byl ošetřen na místě, utrpěl pouze lehké zranění na ruce.

„Informaci jsme dostali krátce po tři čtvrtě na osm. Mladík, který jel od Chodové Plané na Planou, skutečně nepřizpůsobil rychlost vozu stavu a povaze vozovky, dostal v levotočivé zatáčce smyk a narazil do protijedoucího automobilu," potvrdila Dana Ladmanová, krajská policejní mluvčí s tím, že mu detekční přístroj naměřil 0,77 promile alkoholu v dechu.

Profesionální hasiči z Tachova a dobrovolní z Plané, kromě vyprošťování, za pomoci sorbentu uklidili uniklé provozní kapaliny, zajistili vozidla proti požáru a asistovali záchranářům a později i odtahové službě.

Celková škoda byla vyčíslena na devadesát tisíc korun. Kromě aut bylo zničeno i zábradlí nad zdejším