Redakce Deníku se s vámi pro dnešní den loučí. Program prezidenta České republiky budeme sledovat také ve středu, kdy hlava státu zamíří do Bečova, Toužimi a Žlutic. 

19:15 Prezident Miloš Zeman odjíždí z Chebu a míří do Lokte na poslední bod svého dnešního programu - slavnostní večeři se členy krajské rady a osobnostmi kraje.

18:40 - Beseda s občany skončila a Miloš Zeman míří na setkání s představiteli Chebu, zastupiteli a místními podnikateli.

18:20 - Prezident Miloš Zeman s obyvateli regionu diskutuje například o nízkých důchodech, nezaměstnanosti, ale třeba také o nízké minimální mzdě.

17:50 - Mažoretky, dechový orchestr a asi tři stovky občanů v Chebu přivítaly prezidenta Miloše Zemana u chebského Kulturního centra Svoboda.

17:25 - Poslední body dnešního programu nabírají zpoždění. Prezident by měl podle rozpisu dorazit do Chebu v 17:35, očekává se asi čtvrthodinové zpoždění. Před Kulturním centrem Svoboda hlavu státu přivítá dechový orchestr a mažoretky. Ve Svobodě se uskuteční debata s občany.

17:10 - Prezidenta Miloše Zemana přivítal v sokolovském klášterním kole zaplněný sál. Když hlava státu do sálu vstoupila, lidé se hromadně zvedli a tleskali. V debatě si lidé ztěžovali především na nízké příjmy v Karlovarském kraji a odlivu mladých lidí za studiem a za prací. Prezident vyslovil podporu Karlovarského kraje k otevření pobočky strojní fakulty v Sokolově a zmínil, že vláda v demisi alespoň částečně zvedla minimální mzdu. Setkáním s občany završil Miloš Zeman oficiální návštěvu Sokolova. Nyní se přesune na Chebsko, kde se nejprve v Kulturním centru Svoboda setká s veřejností.

16:35 - Prezident opouští sokolovskou radnici, kde jednal za zavřenými dveřmi se zastupiteli. Právě míří na setkání s občany do místního Klášterního kostela sv. Antonína Paduánského.

16:20 - Poslední zastávkou prezidenta Miloše Zemana na Sokolovsku bude Klášterní kostel sv. Antonína Paduánského. Těsně před prezidentovým příjezdem čeká před kostelem asi 20 fanoušků, sál v kostele je zcela plný.

15:55Prezident Miloš Zeman dorazil po obědě na Městský úřad v Sokolově, kde ho přivítal starosta města Zdeněk Berka. Hlavu státu tam mimo jiné čeká podpis do kroniky města a dekorování praporu města Sokolov stuhou prezidenta republiky.

14:10 - Prezident dokončil prohlídku chráněných dílen v Sokolově a nyní ho čeká oběd se zástupci zdravotnických zařízení. Při vstupu do jídelny na prezidenta čekala obsluha, somelieři a kuchaři z řad studentů Hotelové školy v Mariánských Lázních. Dalším bodem na programu je návštěva Městského úřadu v Sokolově, která je naplánována na 15:45 hodin.

13:45 - Prezident Zeman přijel s malým předstihem do chráněných dílen Krufin v Sokolově, kde si prohlédl výrobní prostory firmy, krátce podebatoval se zaměstnanci a rozdal několik podpisů. Nyní ho čeká oběd se zástupci zdravotnických zařízení. Po obědě navštíví sokolovskou radnici.

13:25 - Prezident Zeman ukončil návštěvu Liasu Vintířov. Prohlédl si zde provoz továrny, krátce se pozdravil také ze zaměstnanci, k besedě ale nedošlo, zaměstnanci neměli na hlavu státu žádné otázky. Prezident slíbil že se zasadí o to, aby jedním z náměstků ministra průmyslu byl odborník ze stavebnictní. Zdůraznil, že stavebnictví považuje za barometr ekonomiky státu. Program nyní pokračuje v Sokolově.

13:15 - První dáma navštívila pěstounskou rodinu v SOS vesničce, dětem předala dárky, které jim přivezla. Z rukou sedmiletého Marečka převzala vlastnoručně vyráběnou mozaiku. Během své návštěvy dětské vesničky se Ivana Zemanová zajímala o nové projekty, jako například projekt "Všimni si mě", který by měl upozornit na týraní dětí.

12:45 - Druhou firmou, kam zamířil prezident Miloš Zeman při své návštěvě Karlovarského kraje je Lias Vintířov. Zde se přivítal s ředitelem společnosti, následuje debata o situaci ve stavebnictví. Vintířovská firma je producentem stavebních materiálů. Po setkání s vedením čeká prezidenta prohlídka provozu.

12:30 - V chráněných dílnách Krufin v Sokolově se intenzivně připravují na příjezd prezidenta Miloše Zemana, který tam má dorazit ve 13:45 hodin. Ten si prohlédne dílny a prodejnu firmy, která se zaměřuje na zaměstnávání handicapovaných. Krufin se 135 zaměstnanci přitom vyrábí kosmetiku a náplně do luxusních per. Na hlavu státu tam zároveň čeká oběd se zástupci zdravotnických a sociálních služeb a řediteli těchto organizací. Čtyřchodové menu, kdy hlavním chodem bude plněný kuřecí řízek, pro prezidenta a asi třicítku hostů, připravily samotné chráněné dílny. Servírovat budou studenti Hotelové školy v Mariánských Lázní, kteří se na vše připravovali v Sokolově už od dopoledních hodin. Chráněné dílny navštívil v roce 2011 také exprezident Václav Klaus.

11:45 - První dáma dorazila do SOS dětské vesničky Doubí v Karlových Varech. Zde převzala kytici z rukou ředitele Romana Vobořila a navštívila oddělení ohrožených dětí.

11:44 - Miloš Zeman je v Paláci princů, kde se setká s představiteli města Ostrov nad Ohří. Ze školy jej žáci vyprovodili kánonem od Mozarta.

11:30 - Před gymnáziem čekala na prezidenta Zemana žena s transpartem na kterém stálo: "Stydím se za svého prezidenta a nestydím ze za to." Protestující byla žena na mateřské z Velichova.

11:06 - Prezident živě debatuje se studenty, žáci se ho mimojiné ptali na to, co říká víceletým gymnáziím. Ostrovská škola přivítala hlavu státu zpěvem studetnské hymny, kterou zazpíval studentský sbor. Debata se vede v poklidném duchu. 

10:05 - Přetopený kotel připomíná tělocvična na Gymnáziu Ostrov. Prezidenta Zemana zde čeká nejbouřlivější setkání. V prostorách tělocvičny je připraveno přes třista studentů, někteří mu plánují klást nepříjemné otázky a netají se negativním vztahem k jeho osobě.

Přetopený kotel připomíná tělocvična v Gymnáziu Ostrov

09:33 - Dnešní prezidentův program začína při besedě ze studenty v ostrovském gymnáziu. Už dříve ředitel školy řekl: "„Nechceme udělovat žádné zákazy či cenzurovat dotazy, které studenti položí prezidentovi. Navíc naše škola často zve známé lidi k diskuzi k nám a vždy vše proběhlo bez problémů," řekl ředitel ostrovského gymnázia Jaroslav Šafránek. Na hlavu státu bude čekat ve školní tělocvičně víc než pětistovka studentů.

Vítáme vás u druhého dne prezidentské návštěvy v Karlovarském kraji a u on-line zpravodajství z této události.

Úterní program

10:35 beseda se studenty Gymnázia Ostrov
11:35 setkání s představiteli města Ostrov, podpis prezidenta republiky do kroniky, dekorování městského praporu
12:45 návštěva společnosti Lias Vintířov, setkání se zaměstnanci
13:45 Návštěva chráněných dílen společnosti Krufin Sokolov
14:10 pracovní oběd
15:45 setkání s představiteli města Sokolov, podpis do kroniky, dekorování městského praporu
16:30 setkání s občany Sokolova
17:35 setkání s občany města Chebu
18:10 setkání s představiteli města Chebu, podpis prezidenta do kroniky, dekorování městského praporu
19:30 slavnostní večeře pořádaná hejtmanen na počest návštěvy prezidenta v kraji

Prezident v kraji - den první

Během prvního dne svého pobytu v Karlovarském kraji navštívil prezident Krajský úřad, porcelánku Thun v Nové Roli, oběd a setkání s představiteli městaJáchymov, besedu s občany ve zdejším kulturním domě. První den návštěvy hlava státu zakončila v hotelu Thermal besedou s občany a následným setkáním s představiteli města Karlovy Vary.

On-line zpravodajství z prvního dne najdete ZDE.