Řidič sanitního vozu převážel pacientku a do cesty mu vběhla srna. Po prudkém brždění pacientka spadla ze sedačky a zranila se. I přes veškerou péči záchranářů ale na místě zemřela.

„Jednačtyřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Transporter jel ve směru od Kralovic na Plzeň. Při jízdě mu zřejmě náhle vyskočila z pravého silničního příkopu do jízdní dráhy srna a pro krátkou vzdálenost nemohl již střetu zabránit,“ sdělila policejní mluvčí Iveta Kořínková s tím, že s řidičem byla provedená dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1 promile alkoholu v dechu a opakovaná dechová zkouška s výsledkem 0,86 promile alkoholu a byl vyzván k provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

„Řidič převozního vozu neutrpěl žádná zranění a převážená osoba, žena ročník 1950, utrpěla zranění, kterým i přes veškerou snahu lékařů podlehla,“ dodala mluvčí policie. Celý případ je v dalším šetření a byla nařízena soudní pitva.

Podle našich informací řidič převozní sanitky nepřivolal záchranku hned, ale odjel z místa nehody až na výjezdovou stanici.

Rychlovlak. Ilustrační foto.
Cestující z Pendolina evakuovali hasiči