V Česku žije Strauzz, který maluje poloabstraktní portréty s optickým efektem, šest let. Malováním se živí od roku 2013, kdy vycestoval za prací do Evropy. „Tenkrát jsem se rozhodl, že z Bostonu vycestuji do Evropy a zkusím tady začít dělat umění. Dnes dělám něco, co miluji a co mě naplňuje. V tom mě vždy podporovala moje matka," vypráví Strauzz a dodává, že v Česku je velmi spokojený.

„Myslím si, že už tu zůstanu. Americká kultura není pro mě. V Americe je navíc vysoká míra kriminality, v Česku je oproti Americe bezpečno," říká dále výtvarník. Obličej, který v těchto dnech maluje sprejem na dům v Kalikově ulici, bude velký zhruba 200 m². „Pokryje celou stěnu této budovy. Namalovaný ho budu mít v sobotu. Myslím si, že na tak velkou plochu, jaká je tady, budu muset použít nejmíň 300 sprejů,“ popisuje Strauzz. Portréty maluje nejraději. „Maluji obličeje lidí, které já osobně znám, a kteří zrovna řeší nějakou životní komplikaci nebo velký problém. Mnoho lidí trápí nešťastná láska nebo nedostatek peněz. Jejich portréty kreslím proto, aby tito lidé cítili, že v takovéto těžké situaci nejsou zdaleka sami. „Obyčejné lidi“ maluji raději než celebrity. Elvis Presley nebo Marilyn Monroe byli namalovaní už tisíckrát všude po světě, v tom už není žádné kouzlo,“ uzavírá umělec.

Budova polikliniky pro ambulance i lékárnu vznikne u Nemocnice Privamed v Kotíkovské ulici v Plzni na Lochotíně. Nový pavilon, bude stát na místě nynějšího parkoviště vedle Centra jednodenní chirurgie.
FOTO: U Privamedu už se staví nová poliklinika, v úterý položili základní kámen

Na dům v Kalikově ulici maluje Strauzz v rámci právě probíhajícího street art festivalu WALLZ. Celkově se šestidenní akce, která odstartovala v pondělí 14. června a potrvá do soboty 19. června, na pozvání pořádajícího prostoru DEPO2015 zúčastní deset výtvarníků, kteří pomalují v součtu více než 2500 m² ploch na domech a zdech. Do Plzně přijela spolu s výtvarníkem Davidem Strauzzem také například legenda české graffiti scény Jan Kaláb, první dáma českého street artu Toy Box, výtvarníci Jakub Tytykalo, Ondřej Klíma aka Domino nebo jedna z největších osobností současného evropského graffiti z galerie Urban Spree v Berlíně Johannes Mundinger. Veřejnost může sledovat vznik děl po celý týden „v přímém přenosu". Festival vyvrcholí představením hotových děl a vernisáží doprovodné výstavy v sobotu 19. června. Vstup je zdarma. Více informací na www.depo2015.cz.