„Jsme neskutečně šťastní, že hra, naše roční práce, bude moct být vyrobena a všichni milovníci Šumavy si ji budou užívat. Překvapil nás ohromný zájem a velice pozitivní ohlasy od desítek lidí. Přece jen nic takového tu do teď nebylo, hra je nádherně zpracována, má i edukativního ducha a každý, kdo má Šumavu rád, si při hře bude myslet, že se právě po Šumavě prochází,“ okomentoval za WeLoveŠumava Richard Brož.

Celý nápad s hrou se zrodil v době loňské jarní karantény, kdy spoustě lidem Šumava chyběla. Tvůrci přemýšleli, jak ji dostat k lidem domů, aby se odreagovali, pobavili se a hlavně se něco zajímavého dozvěděli, naučili, poučili a přidali i další strom na Šumavu. „To je vlastně celý směr projektu WeLoveSumava, pomáhat. A tohle tady chybělo. Desková hra o Šumavě. Vyrobit takovou hru ale stojí nemalé peníze a nemohli jsme se do toho pustit jen tak. Proto jsme se rozhodli jít cestou Startovače,“ uvedl Brož.

Šumava 27. února.
Davy lidí si přijely užít Šumavu, než se uzavřou okresy

Desková hra provede hráče krásami Šumavy. Při těchto cestách se dozvíte spousty zajímavých informací na téma Šumavy, vyfotíte krásné fotky a rozšíříte si obzory o tom, co se může a co se nemůže v Národním parku Šumava. V cíli se můžete pyšnit titulem Král Šumavy, Rodák a nebo naopak Lufťák. Záleží jen na hráčích a jejich znalostech. „Zábava, naučné informace, zajímavosti, krásné fotky a nádherné grafické zpracování hry, díky kterému poznáte každý kout naší milované Šumavy. Za každou vyrobenou hru vysadíme společně na Šumavě stromek. Informace o sázení dostanou pouze majitelé hry, kterého se budou moci zúčastnit i s rodinou,“ dodal Brož.

Hru v různých balíčcích jde objednat až do 25. března na www.startovac.cz. Hru jinde nekoupíte.