Invalidní důchodkyně Monika Ernestová (54) z Klatov neměla nikdy oplétačky se zákonem. Teď ale stanula v roli obžalované před klatovským soudem a hrozí jí až deset let kriminálu za to, že se měla autem pokusit najet na pracovníka odtahové firmy, který jí nechtěl vydat její auto. Žena však jakoukoli vinu odmítá.

Vše se odehrálo vloni v listopadu a začalo to tím, že Ernestové odcizili její Peugeot 107. Když to řešila na policii, podařilo se ho najít u Křištína. „Jela jsem na místo s policisty, kteří mi doporučili, abych ho nechala odtáhnout, neboť se s ním nedalo odjet, byl ve svahu u skály. Druhý den jsem proto navštívila pojišťovnu a odtah si zajistila, mám to jako součást povinného ručení. Řekli mi, že auto bude v Peugeotu Kalný, ale tam jsem ho nenašla,“ uvedla žena s tím, že na daném místě ale vůz nenašla. Do věci se totiž bez jejího vědomí vložil její otec, který její auto nechal odtáhnout do Štěpánovic. „Došla jsem tam pěšky a chtěla auto, ale oni mi řekli, že mi ho vydají, až jim zaplatím šest tisíc. To jsem odmítla, za prvé neměli právo mi auto odtáhnout a za druhé jsem to měla mít od pojišťovny zadarmo. A auto jsme tam nechat nechtěla, musela bych platit za každý den. Chtěla jsem proto z kanceláře zavolat policii, ale to mi neumožnili,“ řekla Ernestová. Venku už se ale policii nevolala, odemkla si auto a rozhodla se s ním odjet. To se ale nelíbilo pracovníkům odtahového centra.

„Slyšel jsem motor. Ona nejdříve couvala, a když zastavila, postavil jsem se jí před auto a ptal se, zda si dělá srandu. Nestál jsem přímo proti autu, ale k jeho levému boku, zhruba tři metry před ním. Ona se rozjela, a to rychleji, auto zahrabalo. Kdybych neuskočil, tak by mě nejspíše srazila. Takto mě jen zrcátkem zasáhla do lokte,“ uvedl zaměstnanec.

Žena ale odmítá, že by na něj najížděla. „Nebyl před autem, ale z boku. Cloumal mi dveřmi, já se ale zamkla. Chytil mi zrcátko a lomcoval s ním. Jak jsem se rozjela, tak ho ulomil. Přitom se možná udeřil. Rozhodně jsem na něj ale nenajela,“ řekla žena, které za pokus těžkého ublížení na zdraví hrozí vysoký trest.

Líčení bylo odročeno, soud musí vyslechnut čtyři svědky incidentu.

Natáčení videoklipu k písni Naše cesty Marka Ztraceného na Šumavě.
VIDEO: Příběh videoklipu Marka Ztraceného hrne slzy do očí