„To, co předvedli v Modravě motorkáři na strojích s českými registračními značkami, je v národním parku nepřípustné. Naši strážci ale nemohou v takovém případě zasáhnout, neboť se to dělo na státní silnici. Ti motorkáři nevjeli nikam, kam by neměli, ale porušili zákon o provozu na pozemních komunikacích. To je záležitost policie, proto jí poskytneme natočená videa a zároveň ji požádáme o zvýšený dohled nad silničním provozem na území národního parku,“ řekl Deníku mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.

Dodal, že sám je motorkář, o to více ho podobné chování milovníků jedné stopy mrzí. Stále více se na Šumavě totiž objevují názory, že by tam měl být omezen pohyb motorkářů, a tak je riziko, že budou mít zakázán vjezd, stejně jako je tomu na některých dalších místech v Evropě.

„Se známým motorkářem, Josefem Sršněm Šilerem, který má motoškolu, jsme se shodli, že to jsou hlupáci a takové chování na silnici prostě nepatří. Natož v parku. Rozhodli jsme se proto, že společně natočíme video, kde budeme na motorkáře apelovat, jak se chovat,“ uzavřel Dvořák.

Martina H. přivedla ke klatovskému soudu eskorta z vazby.
Ženu týral, její dceru roky zneužíval. Dostal šest let