Na Špičáku je v průměru 60 cm sněhu. „Z úterý na středu připadlo v dolních partiích 5 a nahoře okolo 10 centimetrů čerstvého sněhu. Sjezdovkám to pomohlo, protože se při jejich úpravě promíchal nový přírodní sníh s původní vrstvou firnu. Přes noc pak mrzlo, takže ráno byly tratě tvrdé a během dne postupně tály,“ řekl k aktuálnímu stavu ředitel areálu Vladimír Kasík.

V sobotu vyvrcholí na Špičáku seriál lyžařských závodů pro mládež Šumavský pohárek. Od odpoledních 13 hodin bude kvůli tomu uzavřena sjezdovka Spodní Šance včetně „fanlajny“. Ráno a dopoledne na ní ale veřejnost lyžovat může. Večer se tu pak malí lyžaři s doprovodem mohou těšit na ohňostroj.

Zdroj: Ski&Bike Špičák

Jediné dílčí omezení ve středisku je aktuálně na trati nejprudší české sjezdovky černé Šance, která nemá technické zasněžování.

Na Železnorudsku jsou v provozu i ostatní areály: Nad Nádražím, Weissova louka, Belveder, Hodlhof, Samoty, Alpalouka, Debrník a v provozu je i lanovka a vlek na Pancíř.

Zajezdíte si i v Kašperských Horách, kde se bude na sjezdovkách bude konat v sobotu koná také již tradiční akce v dobových kostýmech nazvaná Sjezd z Lišáku s Emilem od 10.30 hodin.

V areálu v Nýrsku je v provozu už jen dětský vlek, ale v neděli se tam můžete přijít od 13 do 16 hodin pobavit na maškarní ježdění.

Na běžky se můžete vydat na Modravsko a Železnorudsko, kde trasy ještě upravují.

Jízda přes louži na Špičáku 2018.
Jezdci se budou opět koupat na Špičáku