Potvrdili to i motorkáři z Klatov a okolí, kteří se na Štědrý den sjeli u vánočního stromu na klatovském náměstí a při té příležitosti již podruhé udělali sbírku na tamní Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni. Podařilo se vybrat ještě více než vloni.

„Setkáváme se takto již tradičně. Cílem je vidět se, popovídat si, ale také pomoci dobré věci,“ řekl Deníku za organizátory Filip Jindra s tím, že není důležité, na čem kdo přijede. „Nejde o to, jaký má kdo obsah. Stačí dvě kola a motor,“ vysvětlil. Toho se držel i David Poslík ze Svrčovce, který přijel na Jawě 20. „Je to stroj z roku 1976, který má určitá vylepšení. Přijel jsem sem, abych se viděl s kluky a popovídal si. A pomohl,“ vysvětlil mladík.

Motorkáři se na Štědrý den sjeli u vánočního stromu v Klatovech a uspořádali sbírku pro tamní Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni.Zdroj: Deník / Kilián Milan

Celkem se na náměstí sjela zhruba padesátka jezdců z Klatov a okolí, kromě toho přijel zhruba stejný počet motorkářů z dalších míst regionu, především z Nýrska. Zvláště domácí neváhali a přispívali do kasičky, se kterou je obcházel Josef „Hroch“ Heller z pořádající motorkářské party Luby 66. Vybrané peníze pak s dalšími dvěma kolegy ihned odvezl do domova, kde je předali tamní pracovnici Vlastě Kalistové. Ta neskrývala, že ji tři motorkáři, kteří se na Štědrý den zjevili ve dveřích s kasičkou, překvapili.

„Je to překvapení, ale velmi milé. Částku využijeme pro maminky a děti, motorkářům děkujeme,“ uvedla Kalistová. Podařilo se vybrat ještě více než vloni, v kasičce bylo celkem 7082 korun.

Díky skvělé péči v klatovském psím útulku se obě týrané fenky vracejí do života. Jim i ostatním pejskům připravili dárci krásné Vánoce.
Týrané fenky se vrací do života, užily si Vánoce v útulku