Rozsudek je ale nepravomocný, Frťala se na místě odvolal. Brání se tím, že nicz výše uvedených činů nespáchal. Jeho advokátka požadovala zproštění obžaloby. „Ve výpovědích svědkyň jsou zásadní rozpory a jsou nevěrohodné,“ vysvětlila. Státní zástupce Pavel Tolar si ponechal lhůtu na odvolání.

Vše mělo probíhat podle stejného scénáře. Frťala, ve většině případů posilněn pervitinem, si měl vždy vyhlédnout prostitutku a požadovat po ní masturbaci. Ženy souhlasily, ale u Frťaly nedošlo k erekci nebo ejakulaci. Poté, co ženy už nechtěly dále pokračovat, je zbil a pod pohrůžkou dalšího násilí je nutil pokračovat v masturbaci. Ve dvou případech dokonce ženy donutil k pohlavnímu styku. Následně je opět bil. V některých případech i velmi surově. Většinou mířil pěstmi na obličej. Jedné ženě dokonce vyrazil zub. Neváhal do již zbitých žen kopat, i když ležely na zemi.

Při jednom pohlavním styku měl obžalovaný ženě také ukazovat na svém telefonu fotografie nezletilých dívek.

Shodným prvkem ve všech případech bylo Frťalovo vydírání pod pohrůžkou násilí. „Mlč a nic se ti nestane,“ četla z obžaloby soudkyně. Zaplacené peníze si Frťala bral od zbitých a vyděšených žen násilím zpátky.

Podle psychiatra a sexuologa Jiřího Hrdličky není Tomáš Frťala duševně nemocný. Odborník u něj nezjistil ani žádnou sexuální deviaci nebo psychózu.

Cvičení záchranných složek v železničním tunelu u Ejpovic
Cvičili záchranu v novém tunelu