„Periferně jsem zahlédla, jak něco letělo z věže. Pak jsme uslyšeli hroznou ránu. Několik lidí bylo přímo u toho, běželi hned pro městskou policii, která sídlí v sousedství,“ řekla Deníku svědkyně incidentu. Mezi těmi, kteří sebevraždu viděli na vlastní oči, byl i malý chlapec. „Šel jsem z cukrárny a prošel podchodem. Dopadl vedle mě. Utekl jsem,“ líčil děsivý zážitek školák.

„Před 17. hodinou došlo k pádu 20letého muže z Klatovska z věže. Případem se zabývající policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. Mladíkovi již záchranáři nemohli pomoci. „Náš lékař pouze konstatoval úmrtí,“ řekla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

Ilustrační fotografie.
Řídil i přes zákaz, navíc měl vyměněné značky

Jde už o třetí podobný případ za posledních deset let. Koncem října 2010 se stejným způsobem zabila 21letá dívka z Liberecka. Podle svědků vyšla na věž, zula si boty, odložila batůžek, vylezla na ochoz a beze slova skočila. V květnu 2014 skočila z Černé věže 28letá žena z Janovic nad Úhlavou. Podle dostupných informací si nahoru vynesla židličku, na kterou si stoupla, odložila tašku a vrhla se do více než šedesátimetrové hloubky pod sebou. Byla na místě mrtvá. Radnice poté zvažovala, zda nezabezpečí věž například sítí, ale nakonec se pro tuto variantu nerozhodla.