Úplně spokojený se ale nevracel, odjížděl tam totiž s většími ambicemi. Jenže v pátečním skijöringu ani v dvoudenním intervalovém závodě spřežení čtyř psů, který startoval taktéž v pátek, na stupně vítězů nedosáhl. Vše si vynahradil v neděli. Nejprve při národních štafetách.

Musher Michal Ženíšek na ME v Itálii.Zdroj: Archiv M. Ženíška

„Naši štafetu jsem rozjížděl já. Byla to celou dobu kontaktní tlačenice, předával jsem na 5. místě, ale v kontaktu na první Nory. Druhý úsek jela Martina Štěpánková, která sice přijela na prvním místě, ale komplikace při předávce znamenala, že Jiří Suchý vyjížděl na svůj třetí úsek jako čtvrtý. Naštěstí s chladnou hlavou tři závodníky do poloviny okruhu předjel a s jistým náskokem přijel do cíle pro zlato. Dokonce byl čas i na vlajku,“ pochvaloval si Ženíšek.

Tím pro něj ale úspěšná neděle neskončila, „cinklo“ to i při posledním závodě – hromadném startu čtyřspřeží. „Je o tzv. olympijský model, kontaktní a divácky zajímavý závod. Ve třech startovních lajnách stálo 22 spřežení,“ popsal Ženíšek, který si při svém prvním startu v této kategorii počínal velmi takticky a dojel si pro bronzovou medaili.

Dvanáctiletá Madlenka Sailerová se dvakrát týdně věnuje tenisu, stejný počet tréninků má také v lyžování. Během zimní sezóny tráví většinu víkendu s rodiči na horách.
Dejte ji do ústavu, slyšeli rodiče dívky s Downovým syndromem. Neposlechli