„Píseň, k níž se klip natáčí, se jmenuje Big Ben. A je z posledního alba Růže. Je o lásce. O té, co už odchází. O té, co už nefunguje. Ale je to bod zlomu. Ještě ji ti dva mohou zachránit. A nebo ne,“ prozradila Lucie. Po jejím boku si zahrál Martin Kraus. Herec, přezdívaný český Belmondo, neskrýval, že z toho má radost. „Jako puberťák jsem snil o rychlých autech, Jeanu Paulu Belmondovi a Lucce Vondráčkové, jež nás mladé kovboje oslňovala už tenkrát zpěvem, tancem a hlavně pořadem Marmeláda,“ smál se herec a dodal: „No prosím, a asi po dvaceti letech si hraju na jejího muže a dokonce v její písni! Nevím jak vy, ale já mám splněno.“

Kraus si zahrál už v několika hudebních klipech, mimo jiné v jednom z nich vytvořil pár s Evou Perkausovou, ale tohle natáčení prý bylo jiné. „Rád se „motám“ okolo krásných žen. Lucka je ale něco víc. Její upřímný smích je odzbrojující a nabíjí. Je uvolněná, na nic si nehraje a umí. Pracovat s Luckou je za odměnu,“ vysekl Martin zpěvačce poklonu.

Režisérem klipu je Milan Balek ze Sušice, který se s Vondráčkovou seznámil při natáčení videoklipu Stanice Svět s Radimem Flenderem a spolupracovat s ní bude i do budoucna. Příběh scénáře pochopitelně prozradit nemohl, ale naznačil, že jeho poselství vede k zamyšlení se nad sebou samotným, jak dáváme svému protějšku najevo, že si ho vážíme, máme ho rádi a podobně, dokud je ještě čas. „V klipu figurují dva páry, starší a mladší, a právě pro ten mladší jsem sháněl hezký domeček na Šumavě. Po dlouhém hledání jsem si uvědomil, že bychom to mohli natočit v Rozsedlích, v rodinném domě, kam jsem kdysi jezdil za prababičkou,“ prozradil Balek a dodal, že natáčení bylo náročnější, než bývá zvykem. „Chtěl jsem filmové záběry a vybral si na to ten nejlepší štáb, takže se dlouho čekalo, než se připraví a nasvítí scéna. Výsledek ale bude stát za to,“ věří.

Ilustrační foto.
Prodavačka kradla od prvního dne v práci, lup schovávala u kamarádky v lednici

Vondráčkové i Krausovi se na Šumavě líbilo. „Bylo o nás s Martinem krásně postaráno, svítilo sluníčko, byli jsme na place s profíky a ještě jsme od maminky pana režiséra dostali dort,“ pochvalovala si Lucie. „Šumava je nádherná a mně hodně blízká. Bydlím u Orlické přehrady, takže dýchám téměř stejný vzduch,“ přidal se Martin.

Klip ale není hotový, filmaře ještě čeká druhý natáčecí den se starším párem v Praze. Kdo si pár zahraje, zatím není známo, stejně tak termín. Jak ale Deníku prozradila Lucie Vondráčková, nový klip by měl mít premiéru na podzim.