„Mohu potvrdit, že naše taktická skupina Miloše Babyku zadržela," potvrdila mluvčí Generální inspekce policejních sborů Radka Sandorová.

Muž se podle serveru novinky.cz skrýval v lese poblíž Zábělé. Podezřelého policie zadržela kolem 19.45, když jel po lesní cestě na kole. V okolí údajně policisté pátrali celý den a Babyku dopadli ve spolupráci se speciální jednotkou a leteckou službou.

Zatčením nebezpečného pachatele skončilo týdenní pátrání, které policisté usilovně vedli nejen v okolí Plzně. O osudu bývalého příslušníka cizinecké policie se vedly polemiky, teď je jasné, že se nezabil ani nezmizel do zahraničí.

Více informací o akci v Zábělé naleznete ZDE

Předcházelo vraždě domácí násilí?

Poté, co pětatřicetiletý plzeňský policista Miloš Babyka zasadil smrtelné rány své manželce a dal se na útěk, vzala rychle za své iluze o jeho, dle slov sousedů, spořádaném manželství.

„Ženu čtrnáct dní před vraždou škrtil, mlátil jí hlavou o zeď, měla i monokl. Poté mi paní Babyková řekla, že jí ubližuje několik let. Překvapilo mě to, nikdy jsem na ní žádné modřiny neviděla," řekla Deníku sousedka zavražděné. Ta se poté o zraněnou ženu starala a v té době se spřátelily.

„Řekla mi, že když ji napadl, byla tady s ním i jeho milenka," pokračuje sousedka. Násilníka nakonec policisté z bytu vykázali. Ženě prý plánovali přidělit ochranu. Než k tomu došlo, bylo pozdě. 

Zavražděnou ženu prý sousedka varovala, aby svému muži neotvírala, měl totiž zákaz se k ní přibližovat.

„Když jsem se vrátila domů, viděla jsem na chodbě strašně krve," vzpomíná na tragický den žena z vedlejšího bytu. Právě zde zřejmě Miloš Babyka svou družku pobodal, způsobil jí vážná zranění v oblasti krku a břicha.V kaluži krve ji našli sousedé.