Na Špičáku se na víkend podařilo nasněžit sjezdovky a návštěvníci si tak mohli řádně zajezdit. "Víkend byl úspěšný, konečně první pravý zimní. Podařilo se nám dosněžit sjezdovku z vrcholu Špičáku, tak jsme mohli rozšířit nabídku sjezdovek. Jezdilo se bez čekání ve frontách. Denně zde lyžovalo přes tisícovku návštěvníků. Zahájili jsem také konečně víkendové kurzy," řekl k víkendu za Ski&Bike Špičák Jan Kasík.

Spokojeni byli i návštěvníci. "Je to pecka, skvěle si zajezdím, nečeká se, sníh je bezva. Je vidět, že se sem ještě moc lidí nehrne. Musíme si to užít, než tu budou další víkendy návaly," byl nadšený lyžař Radek Daněk.

Volební komise v Železné Rudě se od otevření volebních místností nezastavily. Fronty stály až na schodech.
Na Šumavě byla rekordní účast, fronty tvořili voliči s průkazy

Víkendovou návštěvnost si pochvalovala i Horská služba Šumava. "Bylo tady hodně lidí. Rozjely se sjezdovky, takže tady máme konečně zimu. Co se týče úrazů, tak nešlo o nic závažného. V sobotu jsme vyjížděli ke třem a v neděli ke čtyřem, ale šlo o lehčí úrazy," řekl v neděli po 16. hodin člen horské služby Pavel Aubrecht.

V současné době jsou v provozu již téměř všechny lyžařské areály na Železnorudsku - Weissova louka, Alpalouka, Nad nádražím, Samoty, Belveder, Goldhof a v provozu je i lanovka na Pancíř. Stejně tak je možné si zajezdit v Kašperských Horách a také v Nýrsku.