Jiří Nový, který je z tohoto plánu osočován, to ovšem jednoznačně odmítá. „Dle mojí informace chce přestavět část na byty a je k tomu nějaké odvolání, čili by to měl rozhodovat kraj. V loňském roce zastupitelstvo schválilo územní plán, který neumožňuje vybudování sociální ubytovny. Vznik podobného zařízení prostě nechceme, není potřeba, protože máme dostatečné kapacity, aby se bylo možné postarat o místní občany, kteří by se v nouzi ocitli. Osobně si navíc stojím za tím, že je třeba pomoci jen těm, kdo o to stojí a kdo je také ochoten něco pro město udělat třeba v rámci pomocných prací,“ řekl starosta Klatov Rudolf Salvetr, který je zásadně proti sociálním ubytovnám: „Celý byznys s chudobou je problém, který je vytvářen státním systémem a konečné důsledky pak dopadají na obce. K tomu jsou navíc obcím odebírány možnosti obrany, jako v minulosti bylo např. znemožnění pobytu lidem odjinud, kteří se na území města opakovaně dopouštěli přestupků. V nutném případě využijeme i nadále všech dostupných možností, abychom obdobným „podnikatelským“ záměrům bránili. Obecně mám obdobných „sociálních“ projektů plné zuby, protože se zapomíná ze strany státu na podporu šikovných lidí, kteří mají šanci někam společnost posunovat a ještě navíc vyhazujeme peníze „potřebným“ bez kontroly z oken, tedy pár podnikavcům.“

David Sádlík z Kocourova (3740 g, 49 cm) se narodil v klatovské porodnici 9. dubna v 11.04 hodin. Rodiče Sabina a Martin věděli, že Deniska (5) bude mít brášku.
FOTO: Koukáme na svět

„Jiří Nový požádal na zdejším stavebním úřadě o změnu na 13 bytů. Řízení není doposud ukončeno,“ doplnil informace vedoucí odboru výstavby a územního plánování klatovské radnice Pavel Boublík.

V současné době je v budově skutečně připravováno 13 bytových jednotek s vybavením klasických bytů. „Jde o byty různých velikostí, jsou tu 3 + 1, 2 +1 i menší. Každý má sociální zařízení, čili WC a sprchový kout, kuchyňskou linku. V žádném případě to nemá nic společného s ubytovnou, vybavení je moderní. Byty budou určené k pronájmu,“ uvedl Nový, který se jednoznačně ohrazuje proti tvrzení, že z toho bude sociální ubytovna. „Je to nesmysl a plánuji, že na autora této myšlenky podám trestní oznámení, protože vím, kdo jím nejspíše je,“ uzavřel Nový.

Úpravy ve Vrchlického sadech v Klatovech.
Sady dokončí v květnu, lanové centrum v parku během léta