V Kamenném Újezdu totiž existuje už pár let obecní mateřská školka s názvem Kameňáček. Vychovávají tu štěňátka v budoucí psí hrdiny, kteří pomáhají tělesně postiženým a usnadňují jim, pro zdravého člověka běžné, ale pro ně často takřka nemožné každodenní úkony. „Štěňátka si do péče bereme v prvním roce jejich života, kdy se u nás připravují na svůj další, odbornější výcvik v organizaci Pomocné tlapky. Tam je čeká dalších dvanáct měsíců, než budou moci pracovat jako asistenční psi u svých nových páníčků,“ prozradila ředitelka Monika Dudová.

Právě s oblíbencem Connym se společně děti rozloučili v tomto týdnu. Čtyřnohý kamarád se jim za to odvděčil tím, že ukázal, co dalšího se za rok zvládl naučit v Oseku u zkušené chovatelské rodiny Tomášů. Sebrání klíčů, kapesníčků, donesení bot nebo sundání rukavic a ponožek už pro něj nebyl žádný problém. Ukázal tak, že může vyrazit pomáhat vybrané holčičce, která se na něj už těší.

Ilustrační foto
Za intimní video 500 dolarů

Se starším psím kamarádem jménem Charlie, si pak děti mohly vyzkoušet canisterapii a pochopitelně odměnit své psí přátele něčím na zub. Loučení tedy rozhodně nebylo smutné. Zlatého labradorského retrievera totiž vystřídal sedmiměsíční Argo. Černý jako uhel a okamžitě se vesele proháněl po zahradě mateřinky