„Já jsem se v Klatovech narodil v roce 1923 a rád bych tady také skončil, mám tohle město moc rád. Prožil jsem tady hezké věci, někdy i horší, ale já raději vzpomínám na to krásné, co mě tady potkalo – manželství, potomci a podobně,“ řekl Wiendl.
Na dlouhověkost má jediný recept. „Nejsem alkoholik, ale rád se při nějaké příležitosti napiju. Mám včeličky a tak si myslím, že ty mohou za všechno, za moje zdraví,“ uvedl oslavenec.

Své narozeniny slaví na Silvestra, kdy se většina lidí loučí se starým rokem a vítá nový, ale necítí se být nijak ochuzen. „O oslavu přicházím už 95 let, takže jsem si na to zvykl, ale mám to vždy v rodině šťastně spojené a umíme si to společně vynahradit,“ dodal Wiendl.

Počet svíček na jeho dortu je obrovský, ale život se s ním zrovna nemazlil. Zažil si i hodně krušné chvíle a ukázal velkou odvahu. Záhy po únoru 1948 začal převádět přes hranice lidi pronásledované komunistickým režimem. Když udavači Státní bezpečnosti rozbili jeho skupinu, byl odsouzen, v uranových dolech strávil deset roků a v roce 1960 byl podmínečně propuštěn. Po listopadu 1989 byl jedním ze zakládajících členů Konfederace politických vězňů.

Převoz jelena Standy ze Šumavy do Lán.
Standa žije u prezidenta. S nikým se tam ale nekamarádí