Návštěvníci si mohli projít dožínkové trhy, shlédnout vystoupení kapely Amátovka, či Tachovského dětského sboru. Nedílnou součástí dožínek je také průvod, který nechyběl ani v Tachově.

Desítky zpěváků, tanečníků, koňské povozy a muzikanti se společně před dopolednem vydali ze zahrady Muzea Českého lesa, aby společně absolvovali průvod na tachovské náměstí, kde byl hejtmanovi Plzeňského kraje Josefu Bernardovi předán dožínkový věnec a starostovi Tachova Jiřímu Stručkovi kytice.

Úloha hejtmana a starosty rozhodně nebyla pouze ve stání na pódiu. Po dokončení žehnání úrodě se tato dvojice vydala mezi naplněné náměstí, příchozím načepovala kelímek zlatavého moku. Jiří Struček se chopil plzeňského Prazdroje, Josef Bernard příchozím rozdal chodovoplánský Chodovar. „Je mi ctí převzít tradiční dožínkový věnec a narazit první sud piva. Je to součástí tradice dožínek a právě tradice je to, co současná společnost potřebuje. Tradice jsou tím, co lidi ve společnosti spojuje,“ uvedl hejtman Josef Bernard.

Nadšen z akce byl i Jiří Struček. „Pan hejtman sice svůj sud vyčepoval dřív, ale zase měl menší sud. Myslím si, že Tachov si takovéto akce zaslouží a doufám, že se budou opakovat i do budoucna,“ řekl s úsměvem tachovský starosta.

Zlatým hřebem Dožínek Plzeňského kraje v Tachově bylo vystoupení známé slovenské kapely No Name, která si vysloužila potlesk bezesporu tisíců návštěvníků Dožínek a udělala za touto akcí velmi kvalitní hudební tečku.

Středověké slavnosti v Bärnau
Historický park v Bärnau otevřel ArcheoDílnu