Víkendová akce opět přilákala množství zájemců z řad dospělých i dětí. Tentokrát na trať ale nevyjela známá parní lokomotiva „Kafemlejnek“. Je zatím v opravě a tak jako náhrada v čele historických vlaků jezdila mimořádně zapůjčená „Parnička“, kterou železniční znalci znají pod číselným označením 313.902. Nebyla to ale jediná změna. Parní lokomotiva měla označení německé říšské dráhy, historickým motivem nebyli totiž prvorepublikoví četníci, ale období těsně po druhé světové válce. Na bezdružické nádraží upozorňovala cedule s německým nápisem Weseritz. Vlaky doprovázeli příslušníci Sboru národní bezpečnosti.

Bezdružické parní léto pro letošek skončilo, pro milovníky starých vlaků je ale připravena ještě jedna příležitost. Totiž při Slavnostech jablek 7. října bude na Bezdružické lokálce jezdit motorový vůz "Hurvínek".

OPRAVA MOSTU POSUNE PŘÍŠTÍ ROČNÍK

Bezdružické parní léto se koná vždy o víkendech v první a pak v druhé polovině prázdnin. Jak to bude ale příští rok, se neví. „Kvůli opravě mostu u Pňovan se akce asi bude muset přesunout na jiný termín,“ řekl Deníku za pořadatele Jiří Bízek. „Možná bude termín Bezdružického parního léta i mimo období prázdnin,“ dále podotkl s tím, že vše záleží na tom, jak rychle budou probíhat práce na mostě.
Ocelový Pňovanský most přes přehradu Hracholusky, po němž projíždí lokálka do Bezdružic, slouží už 116 let a Správa železniční dopravní cesty připravuje jeho rekonstrukci. Kromě zcela nových mostních oblouků k němu přibude také zcela nová lávka pro turisty. Hotovo by mělo být koncem roku 2018.

Požár pole u Těchlovic na Tachovsku.
FOTO: Lán pole hořel u Těchlovic