„Dvaaosmdesátiletý muž z Hrádku řídil Škodu Fabia po silnici od Hrádku na Sušici. Při sjíždění klesání v pravotočivé zatáčce se zalekl nákladního vozu Tatra, které řídil 58letý muž z Nalžovských Hor a který s vozidlem couval na polní cestu. Senior si spletl brzdový pedál s plynovým, vjel do protisměru, kde narazil do mostního zábradlí a následně do pravého boku stojícího nákladního automobilu. Po nárazu se osobní vůz zastavil na poli,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při policejní kontrole navíc senior předložil neplatný řidičský průkaz. Škoda na vozidlech a na zábradlí byla vyčíslena na 100 tisíc korun. „Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče osobáku. Požití alkoholických nápojů u obou řidičů policisté vyloučili dechovými zkouškami,“ dodala Brožová.

Na místě měli plné ruce i hasiči, kteří museli uklízet velké množství oleje z nákladního vozu. „Nákladnímu autu se utrhla nádrž a došlo k jejímu proražení. Hasiči pod nádrž ustavili barel, do kterého naftu přečerpali. Uniklé pohonné hmoty znečistily pouze silnici, mimo ní se nedostaly. Na likvidaci skvrny hasiči spotřebovali téměř 90 kg sorbetu,“ sdělila krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Silnice v nepřehledném úseku byla po celou dobu zásahu obtížně průjezdná jedním jízdním pruhem. Po naložení havarovaných vozidel na odtahové služby hasiči kompletně uklidili vozovku a následně byl provoz obnoven.

Svatováclavské oslavy v Plánici 2016.
Ve sváteční den si připomenou 170. výročí narození Křižíka