Návštěvníci mohli koštovat pivo Pilsner Urquell v nejlepší kvalitě čepované domácími a poprvé i zahraničními výčepními (z Evropy i Asie), pestrou nabídku gastronomie ze zemí, do nichž se Pilsner Urquell vyváží, speciální prohlídku pivovaru i bohatý hudební program. „S velkou radostí si se všemi připíjím na oslavu 176 let od okamžiku, kdy bylo v plzeňském pivovaru uvařeno pivo Pilsner Urquell, které naši zemi proslavilo po celém světě a celosvětově změnilo definici toho, jak si lidé představují pivo,“ řekl při slavnostním přípitku Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.

Pilsner Fest si užívaly party kamarádů i celé rodiny. „Na Pilsner Festu jsem už popáté a vždycky si ho užiji. Vyrážíme s partou kamarádů a je to už taková tradice,“ říká Karel Škarka z Plzně. „Letošní ročník vyšel skvěle. Skvělé počasí, výborné kapely. Těšil jsem se hlavně na Imodium,“ sdělil Pavel Dvořák z Tachova.

Pivo se čepovalo z celkem 173 výčepních kohoutů, což je o 23 více než loni. Velký zájem byl o školu čepování nejen na obou scénách, ale i na novém místě nazvaném „Načepujte si vlastní hladinku.“

Roman Zarzycký
Nejsilnější strany v Plzni: ANO, ODS a Piráti