Nehoda se stala mezi odbočkami na obce Koryta a Buková. „Pekařská dodávka se dle informací, které hasiči zjistili na místě od účastníků nehody, vracela z nočního rozvozu, přičemž v jednom úseku zavadila o protijedoucí nákladní vozidlo. Celý levý bok dodávky byl nárazem rozdrcen a rozházen zhruba na sto metrech přes celou šíři silnice. Dodávka se po kolizi roztočila a narazila do stromu v protisměru,", popsala nehodu krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková, podle níž se jejím kolegům podařilo zraněného mladíka z Janovic nad Úhlavou vyprostit z dodávky bez použití hydrauliky.

Podle informací Deníku utrpěl závažné poranění ruky a další zranění a musel pro něj přiletět záchranářský vrtulník. „Muž byl letecky transportován na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni," potvrdila krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková. Druhý ze řidičů, 39letý muž z Příbramska, vyvázl bez újmy na zdraví.

„Policisté z dopravního inspektorátu Klatovy na místě vyloučili u obou účastníků alkohol, celková škoda se odhaduje na 552 tisíc korun. Příčiny dopravní nehody jsou v současné době předmětem vyšetřování," dodala policejní mluvčí Hana Kroftová.

Nehoda zastavila provoz na hlavním tahu z Klatov na Domažlice po dobu záchranných prací. Teprve, až hasiči odklidili ze silnice střepy a úlomky z dodávky, byl zprovozněn jeden jízdní pruh.