Psali jsme dříve:

Rozsáhlé pátrání po třináctiletém chlapci se rozjelo v Hranicích u Aše. Na místo dorazilo více jak sedm desítek policistů.

Třináctiletý Robert odešel ze svého bydliště v Hranicích v pátek 19. října a od té doby ho nikdo neviděl. Své mamince zanechal jen dopis, ve kterém píše, že utekl, aby měla klid. „Policisté pátrají v okolí jeho bydliště,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Na pátrání se v úterý podílel nejen policejní vrtulník s termovizí, ale také němečtí policisté, kteří po chlapci pátrali na druhé straně hranice. Třináctiletý Robert odjel v pátek z Hranic do školy v Aši.

„Poté se měl vrátit domů, kde nechal školní aktovku, převlékl se a odešel neznámo kam,“ řekla policejní mluvčí Soňa Hergezelová. Maminka doma našla dopis, ve kterém chlapec píše, že utekl, aby měla klid. Zřejmě šlo o reakci na maminčinu výtku, že místo toho, aby ve svém věku s něčím pomohl, tak jí jen přidělává starosti. Osud malého chlapce není lhostejný nikomu. „Je to strašný,“ řekl obyvatel Hranic.

„Vídal jsem ho tady, ale od té doby, co utekl, jsem ho už nepotkal. Nechtěl mamince přidělávat starosti, tak teď jich jí přidělal mnohem víc. Ale o to vůbec nejde, hlavně aby se v pořádku našel. Není nic důležitějšího.“

DÍTĚ V OHROŽENÍ

Rozsáhlá pátrací akce po třináctiletém Robertovi pokračuje také ve středu. Do pátrání se zapojí nejen policisté, ale na shromaždiště v Hranicích míří i jednotky hasičů. Policisté navíc změnili kvůli nepříznivému počasí status pátrání na dítě v ohrožení.

Ve středu v podvečer bylo pátrání po chlapci pro dnešek ukončeno. Třináctiletého Roberta se bohužel ani dnes najít nepodařilo.

Pohřešovaný chlapec.
Třináctiletý školák utekl z domova. Pomozte policii s hledáním