„Pojďte s námi do přírody podívat se jak to vypadá, když jsou ptáci na tahu. Během nenáročné osmikilometrové vycházky kolem Anenských rybníků u Plané se rozloučíme s našimi ptáky před jejich cestou na jih a přivítáme první zimní hosty,“ zvou ornitologové z ze správy CHKO Český les v Přimdě s tím, že návštěvníci si mohou vyzkoušet pozorování mokřadních druhů stativovým dalekohledem a možná přiletí i orel mořský.

Předpokládaná délka vycházky bude asi 3 hodiny. Vhodná je nepromokavá obuv a oblečení do terénu, dalekohled je výhodou. Sraz účastníků je v neděli 1. října v 9:15 u vlakového nádraží v Plané. Průvodci budou Pavel Jaška a Milena Prokopová.

Další vycházka se koná v okolí Boru. „Trasa povede zámeckým parkem k rybníku Tážný. Pro zdatnější účastníky až na Boreček a pro nejzdatnější na další Rybníky,“ popisuje ornitolog Karel Machač. I zde je vhodné si vzít dobré oblečení a obuv do terénu. Případně dalekohled a svačinu. Akce se konají za každého počasí. Sraz je v Boru před zámkem v neděli v 9 hodin.

Memoriál Václava Zimáka v požárním sportu se konal na nádvoří pivovaru v Chodové Plané.
FOTO: Hasiči soutěžili v požárním útoku i ve váze družstev