Spolu s tímto krokem došlo i na nahlášení demonstrace na příslušném úřadě a upřesnění trasy, která nezačne na avizovaném náměstí Republiky v centru Plzně.

Akce je podle Lucie Hůrkové ze třetího městského obvodu na úřadě nahlášena na 28. říjen od 14 hodin a je předpoklad účasti asi 200 – 300 lidí. „Pochod je nahlášen pod jménem Protest proti porušování práv slušných občanů ČR a proti upřednostňování jedné skupiny osob," potvrdila Hůrková. Trasa pochodu má vést z náměstí Emila Škody u autobusového nádraží Koperníkovou a Mánesovou ulicí na Velkou Hvězdu a zpět pak Schwarzovou ulicí.

V pohotovosti tak budou znovu policisté, kterých bylo během srpnového pochodu připraveno zakročit přes sedm stovek. Vzhledem k počtu účastníků, kteří s pochodem sympatizují na sociálních sítích, se však očekává menší účast z řad radikálů.

Do ulic proti nim znovu vyrazí iniciativa Plzeň proti rasismu, jakým způsobem se rasistům postaví není známo. Minule, spolu s organizací v Plzni nácky nechceme, připravili transparenty a nesouhlas s pochodem vyjádřili pískáním na píšťalkami.