Další otřesný případ týrání řeší policisté z Klatovska. Jak se Deníku podařilo zjistit, obyvatel malé šumavské vesničky měl doslova zotročit svoji družku a její dceru. Týral je psychicky i fyzicky více než dva roky, než od něj utekly.

Policie se případem zabývá již několik měsíců, držela ho ale pod pokličkou. Až nyní na přímý dotaz Deníku potvrdila, že ho řeší. „Přijali jsme oznámení, že pětačtyřicetiletý muž nejméně od roku 2016 do roku 2018 fyzicky i psychicky týral svoji družku. Hrubě ji urážel, zavíral ji v domě, kde společně bydleli. Trvalo to až do doby, než se od něj s pomocí příbuzných odstěhovala,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

BIL JI I LOPATOU

Jak Deník zjistil, muž ženě nadával, nutil ji, aby stále dokola uklízela, a to i to, co již bylo uklizené, bral jí mobil, zamykal ji. Musela vykonávat velmi těžkou fyzickou práci, a když ji nezvládala, vulgárně ji urážel. Později ji začal napadat i fyzicky.

Anna Kroft.
Cizinka polila kyselinou tři lidi, hrozí jí až 12 let

„Mlátil ji rukama, udeřil ji půllitrem do obličeje a jednou ji praštil i lopatou. Utrpěla přitom zlomeninu a musela být ošetřena lékařem,“ řekl Deníku zdroj, který je s vyšetřováním obeznámen. Dodal, že situace dospěla tak daleko, že se mužova družka nechala zcela ovládat a cítila se jako bezcenná bytost. Obdobně dopadla i její dcera, kterou dotyčný přes její nízký věk nutil tvrdě pracovat do pozdních nočních hodin, až poté si směla dělat úkoly do školy.

Muž vše popírá. Žena i její dcera ale trvají na tom, že byly týrány. Agresorovi, který již byl obviněn z týrání osoby žijící ve společném obydlí, hrozí až osm let vězení.

DOSTAL ČTYŘI ROKY

Obdobný případ řešil klatovský soud před dvěma lety. Invalidní důchodce z Klatovska (65), jenž má poměrně hustě popsaný trestní rejstřík, přivedl o 18 let mladší ženu do stavu, že se cítila jako kus hadru a přála si, aby se druhý den ráno už neprobudila, dokonce chtěla skočit pod vlak. Ženino utrpení trvalo bezmála rok a čtvrt. Říkal jí, že je k ničemu, z šatníku jí vyhodil vše, co jí slušelo, z mobilu jí vymazal všechny soukromé kontakty, vzal jí klíč od bytu a zamykal ji v něm.

Tomáš Řepka
Řepka přestoupil do Plzně. Bývalého fotbalistu převezli do věznice na Borech

Nesměla se stýkat s kamarádkami ani ostatními lidmi, na nákup směla jen do určené prodejny a v určený čas a k lékaři jen v jeho doprovodu. Kromě toho jí vulgárně nadával a surově ji mlátil. Nakonec ji pod pohrůžkami, že ji půjčí ke znásilnění kamarádům a pak ji nechá v lese napospas zvěři, nebo ji odveze na Boubín, tam ji přiváže řetězem a nechá chcípnout, přiměl ke svatbě. Kdyby v sobě nenašla odvahu utéci a vše oznámit, zřejmě by ji utrápil k smrti. I tak si ale odnesla následky. Vznikla u ní posttraumatická stresová porucha, vyžadující pravidelnou psychiatrickou péči. Agresora soud poslal na čtyři roky do věznice s ostrahou.