Miroslav Dopita napadl 4. července na hlavní karlovarské třídě TGM příležitostného fotografa a vojáka Lukáše M. Předmětem útoku bylo, že poškozený měl fotografovat modelku Agátu v ne zrovna příjemných pozicích. Agáta u soudu vypověděla, že si nic podstatného z oné noci nepamatuje. Na dotaz soudu, kolik vína v danou noc vypila odpověděla: „Nevim, nepamatuji se."

U soudu se pouštěly rovněž audio a videozáznamy a fotografie zraněného poškozeného Lukáše M. Nechyběl ani záznam z kamerového městského systému.

„S ohledem na výslech dokazování trvám na návrhu obžaloby. Mám za to, že o jeho vině není pochyb. Na kamerových záběrech je jasně vidět, že obžalovaný Dopita poškozeného skutečně napadl a poté mu sebral i fotoaparát," řekl státní zástupce Svatoš. Ten také navrhl pro obžalovaného fotbalistu podmínečný trest se zkušební dobou na dva roky.

„Žádáme, aby byl uložen trest v povinnosti zaplacení 220 tisíc korun," řekl obhájce poškozeného Lukáše M.

„Mám za to, že by měla být v tomto případě použita zásada subsidiarity. Rovněž mám za to, že jednání obžaloby neproběhlo tak, jak je prokázáno ve spise. Myslím si, že celé jednání je třeba rozpárovat do dvou částí ," řekla obhájkyně Miroslava Dopity. Jak také u soudu řekla, tak obžalovaný narozdíl od poškozeného vypovídá od počátku, i když neměl k dispozici advokáta. „Myslím si, že výpověď poškozeného je nevěrohodná," dodala obhájkyně.

Nakonec odešel Miroslav Dopita od soudu s podmínkou se zkušební dobou na půl roku. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.