Na vítězství se ale svěřenci trenéra Pavla Vrby pořádně nadřeli – po prohraném prvním poločase otočili zápas brankami Krmenčíka a Havla.

Trenér Viktorie poslal do zápasu stejnou sestavu jako ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa – k jediné změně došlo v brance, kde Hrušku vystřídal Kozáčik.

Plzeň měla od začátku převahu, držela míč a kombinací přehrávala soupeře. Běhaví a houževnatí hosté ale tlaku domácích odolávali a do vyložených šancí je nepouštěli.

Největším nebezpečím pro obranu Bohemians byl nejlepší ligový kanonýr Krmenčík, který třikrát pálil ze slibných pozic, ani jednou však netrefil branku.

V závěru prvního poločasu z ničeho nic udeřili hosté – na konci ojedinělého útoku centroval Vaníček a Mašek hlavou překonal Kozáčika – 0:1.

Viktoria nastoupila do druhého poločasu se dvěma změnami v sestavě – Petrželu vystřídal Zeman a Koláře nahradil Bakoš.

Plzeň sevřela soupeře do kleští a na branku Bohemians se valil jeden útok za druhým. A přišly i šance - Bakošovu dělovku s námahou vyškrábl brankář Fryšták a vzápětí před odkrytou brankou promáchl Krmenčík.

Sedm minut po přestávce se už zaplněná Doosan Arena dočkala – na centr Zemana si vyskočil Krmenčík a hlavou překonal Fryštáka – 1:1.

Tlak Viktorie byl drtivý, po obrovském závaru před brankou hostů pálil Řezník, hrající svůj dvoustý zápas v lize, ale Fryšták ho zázračně vychytal.

Hosté se postupně vymanili z tlaku Plzně a v 78. minutě mohli jít znovu do vedení – domácí obraně utekl kabajev, ale Kozáčik jeho střelu vytěsnil na roh.

Druhý úder zasadil Bohemians Milan Havel, hráč, který přišel do Plzně právě z vršovického klubu- v 83. minutě poslal hlavou míč do sítě po přesném centru Zemana – 2:1.

Pavel Vrba (trenér Viktorie): "Hráčům Bohemians se v prvním poločase povedla jediná dobrá akce, ze které vstřelili gól. My jsme se k nim do vápna nemohli dostat. Bylo to bez pohybu, bez důrazu. S příchodem Bakoše a Zemana se hra zrychlila, měli jsme víc hráčů ve vápně, což se na zápase podepsalo. Naše akce se zrychlily, čímž narůstal náš tlak. Utkání jsme zvládli až v závěru. Bylo to spíš odehráno srdcem a bojovností, než nějakou mimořádnou kvalitou. Celý zápas jsme ale útočili a soupeř měl možná i štěstí, že jsme neproměnili naše další šance. Soupeř měl na druhou stranu také stoprocentní šanci za stavu jedna jedna."

Martin Hašek (trenér Bohemians Praha 1905): "Přijeli jsme do Plzně v roli outsidera, přesto jsme věřili, že bychom tady mohli vyhrát. Součástí taktického plánu bylo uhrát v první půli nulu a potom poslat na hřiště rychlé hráče a udeřit z brejků. V první půli se nám to podařilo, dokonce jsme se ujali vedení, což bylo nadplán. Ve druhé půli nás soupeř ještě více přitlačil. Měli jsme dvě velké příležitosti Nečasem a Kabajevem, kdybychom dali druhý gól, zápas by skončil jinak. K tomu, abyste proti takovému soupeři jakým je Plzeň uspěli, musíte vstřelit druhý gól. Nám se to bohužel nepodařilo. Plzeň má velkou kvalitu, vynutila si převahu a vstřelila z něj druhý gól. Zlobili jsme až do poslední vteřiny, hráčům jsem za jejich výkon poděkoval."

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:1).

Branky: 52. Krmenčík, 83. Havel - 42. Mašek. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Frimmel. ŽK: Havel, Kopic - Nečas, Luts, Kabajev, Dostál. Diváci: 10 712.

Viktoria: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hořava (79. Ivanschitz), Hrošovský – Petržela (46. Zeman), Kolář (46. Bakoš), Kopic – Krmenčík. Trenér: Vrba.

Bohemians 1905: Fryšták – Dostál. Hůlka, Šmíd, Kocič – Jindřišek, Hašek ml. - Vaníček, Mašek (52. Nečas), Luts (80. Reiter) – Tetteh (62. Kabajev). Trenér: Hašek st.