Vánoce s úsměvem na tváři prožijí děti a jejich maminky v klatovském Domově sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni. Díky plzeňské iniciativě Holky holkám a hodným lidem se jim totiž splní sny a pod stromečkem se objeví dárky, které si kluci a děvčata přáli.

V současné době jsou v domově čtyři maminky a celkem osm dětí. Stejně jako obyvatelé několika dalších domovů v kraji si i tyto čtyři rodiny mohly přát něco hezkého pod stromeček. A kluci a děvčata se už nemohou dočkat, zda jim to Ježíšek skutečně přinese. „S dětmi už hodně dlouho před Štědrým dnem plánujeme Ježíška, mluvíme o tom, co si přejí pod stromeček, a počítáme dny, které zbývají do Štědrého večera,“ prozradila vedoucí domova Martina Blažková. „Pro sebe jsem si přála klasiku – kosmetiku. Přání napsaly Ježíškovy i moje tři děti. Nejstarší, desetiletá dcera, chtěla telefon, tak jsem moc zvědavá, zda ho dostane,“ řekla Deníku jedna z obyvatelek domova Jaroslava Pilsová.

Zdobení školy v Dlouhé Vsi.
Školu v Dlouhé Vsi ozdobil 150 metrů dlouhý řetěz

Nahlížet Ježíškovi pod pokličku by se správně nemělo, ale snad nevadí, když prozradíme, že na Štědrý večer bude v domově v Klatovech hodně veselo. „Stejně jako vloni, kdy se akce konala poprvé, jsme byli mile překvapeni zájmem veřejnosti, a stejně jako vloni se podařilo splnit všechna přání všech maminek i všech dětí,“ prozradila Martina Košanová z iniciativy Holky holkám a dodala, že letos se zapojily i instituce, z nichž členky spolku pocházejí.

„Chceme skupině Holky holkám moc poděkovat, protože to je neuvěřitelná pomoc našim maminkám a hlavně dětem. Díky této iniciativě jim můžeme dopřát šťastné a veselé Vánoce. Děti dostanou dárky, které by si jejich maminky nemohly dovolit, a až se vrátí do školek a škol, nebudou muset stát stranou, až budou ostatní děti mluvit o tom, co našly doma pod svým stromečkem,“ uzavřela Blažková.

Ilustrační foto.
Vánoční servis pro Klatovsko