První zápas základní skupiny Ligy mistrů proti CSKA Moskva remizovali 2:2, ale po první půli vedli 2:0. Nejlepší výkon v probíhající sezoně ve středu večer stačil pouze na bod.

„Odvedli jsme super výkon, ale na druhou stranu cítím hořkost, protože jsme dostali v 95. minutě gól z penalty,“ mrzelo střelce obou gólů Viktorie Michaela Krmenčíka.

Plzeňský kanonýr se nejprve trefil ve 29. minutě pravou nohou a ve 41. minutě přidal druhou branku levačkou z voleje. Byl druhý Krmenčíkův gól jeho nejhezčí v kariéře? „Ty vogo, já ho ještě neviděl. Musím se na to podívat. Pak mi zavolejte já vám to řeknu. Oba góly bych ale vyměnil za tři body,“ říkal Krmenčík.

Vyrovnávací gól CSKA vstřelil chorvatský záložník Nikola Vlašić z penalty po strkanici Jana Kovaříka právě s Vlašičem. „Byli jsme spolu na kontaktu. Rozhodčí si bohužel vybral náš souboj a pískl penaltu. Těžko říct, jestli byla, ale myslím si, že takových soubojů tělo na tělo, kdy se používají i ruce, je ve vápně hodně,“ popsal inkriminovaný okamžik Kovařík.

„V 95. minutě jsme měli udržet balon daleko od naší brány, aby nedocházelo k rohovým kopům,“ dodal plzeňský záložník.

Pavel Vrba na tiskové konferenci
Vrba: Zápas ovlivnil gól v úvodu druhé půle

Viktoria přitom začala zápas skvěle. „Dobře jsme vykrývali prostory, nenechali jsme je hrát těmi průnikovými přihrávkami. Po přestávce CSKA změnilo rozestavení a nám to dělalo problémy. Vstřelili gól a chytili se. My jsme se podvědomě stáhli. Chtěli jsme co nejdéle udržet výsledek 2:0, aby soupeř otevřel hru,“ tvrdil Kovařík.

Třicetiletý levý záložník nastoupil poprvé v základní sestavě. Za důvěru od trenéra Pavla Vrby byl rád. „Kdo by rád nehrál a ještě v Lize mistrů. Chtěl jsem se odvděčit dobrým výkonem. Snažil jsem se to odmakat na sto procent, ale bohužel zápas neskončil vítězstvím. Dobře jsem trénoval, hrál jsem za juniorku Viktorky, takže kondičně jsem na tom byl dobře,“ konstatoval Kovařík.

Od trenéra dostal úkol eliminovat ruského reprezentanta Mária Fernandese. „Byl to jeden z úkolů. Koukali jsme na video, že to přes něj hodně hrajou,“ všiml si Kovařík.

S ohledem na postupové šance je nerozhodný stav s CSKA Moskva pro Viktorii nevýhodný. „Remíza je určitá komplikace, chtěli jsme doma vyhrát. Viděli jsme, že se s nimi dá hrát a v Moskvě si to s nimi můžeme rozdat znovu,“ uzavřel Jan Kovařík.

FC Viktoria Plzeň - CSKA Moskva
Viktoria v úvodním zápase Ligy mistrů remizovala s CSKA Moskva