Líčení, které mělo rozhodnout o tom, zda půjde za mříže a poté bude muset opustit Plzeň, se ale nakonec nekonalo.

Prima měl v minulosti opakovaně problémy se zákonem. V Brně, kde žil, byl souzen mimo jiné za to, že pobodal jiného bezdomovce nůžkami, či za to, že v obchodním centru opakovaně rozlil kbelík s vlastními výkaly. Je nechvalně proslulý celou řadou svých konfliktů, k agresi mu stačí jakákoli záminka. Je to také notorický stěžovatel a potížista.

Po propuštění z věznice na Borech se usadil v Plzni, kde zůstal věren své pověsti. Měl opakované konflikty a vše vyvrcholilo tím, že se usadil u úřadu práce, kde napadal úředníky. Kvůli nebezpečnému vyhrožování byl vloni na podzim vzat do vazby. V té už nyní není, ale letos na jaře byl plzeňským okresním soudem odsouzen k pobytu ve vězení. Za to, že křivě obvinil plzeňské policisty z toho, že mu vyhrožovali a surově ho zbili, a za to, že vyhrožoval pracovnici úřadu práce a členům tamní ochranky, dostal dva a půl roku, které si má odpykat ve věznici s ostrahou. Poté má na pět let zakázaný pobyt na území Plzně.

Ilustrační foto
Děti z tábora u Chříče jsou doma, nemocnice je propustily

O tom, zda rozsudek zůstane v platnosti, měl nyní rozhodnout krajský soud. Ještě před líčením Prima na chodbě napadl redaktora Deníku, kterému nadával, opakovaně si ho fotil a natáčel a dokonce ho udeřil do ruky. Křičel tak, že muselo být přerušeno jednání ve vedlejší soudní síni a že na místě musel zasáhnout člen justiční stráže. I na něj Prima hulákal a fotil si ho, stejné to bylo v případě státního zástupce poté, co ho také vyzval ke klidu.

Líčení se nakonec nekonalo. „Veřejné zasedání bylo odvoláno,“ potvrdila mluvčí soudu Lucie Jíchová.

Bude tak stanoven nový termín.