„Expozice potrvá dva měsíce, vstup na výstavu je zdarma,“ říká Raboň, který v současné době pracuje jako číšník v plzeňské pivnici Na Parkánu.

Focení se Raboň věnuje už téměř osm let, až nyní ho však napadlo uspořádat výstavu. Jak sám říká, nejraději fotí lidi ve chvíli, kdy o tom nevědí. Strojené fotky naopak rád nemá.

Masopustní průvod Sedlec 2019
FOTO: V kraji začínají masopusty

„Tentokrát jsem zachytil všechny ženy v mé rodině, od tříletých dcer po osmdesátipětiletou babičku,“ popisuje dále Raboň, podle kterého jsou na momentkách nejčastěji zachyceny jeho dvě malé dcery.

Mladý fotograf ale také zvěčnil svou manželku a tchyni.

PRO NEONATOLOGII

Vystavené fotografie budou velkoformátové, většinou černobílé. Během výstavy se budou dražit, k majitelům se dostanou po jejím skončení.

Výtěžek chce Raboň věnovat Neonatologickému oddělení Fakultní nemocnice v Plzni, kde se narodila jeho dvojčata Mia a Ella. Jejich váha však byla extrémně nízká, dcery se proto ocitly v několikatýdenní péči neonatologů. „Po narození vážily kolem 1500 gramů. Dnes jsou zdravé hlavně díky profesionálnímu přístupu personálu novorozeneckého oddělení v Plzni, kterému tímto děkuji. Případný výtěžek bych proto rád tomuto oddělení věnoval,“ dodal Raboň.

Stavba náplavky v Plzni.
FOTO: Práce na Náplavce pokračují