V Podveském Mlýně uspořádalo kurz, tentokrát s podtitulem Velikonoční marcipánování.

Jak se vyrábí marcipán, jak se s ním pracuje  a co všechno z něho jde vyrobit, předvedla Zuzana Trefancová z Janovic.

„Je to můj koníček, profesí jsem kadeřnice. Z toho je už jasné, že s marcipánem může pracovat každý, kdo má trochu představivosti a trpělivost," řekla Trefancová.

Její ukázky nadchly všech dvaadvacet účastnic.

„Během necelých dvou hodin jsme se všechny kochaly pohledem na krásně nazdobené vajíčko, věnec s jarními motivy, dort ve tvaru kapky s kyticí lilií, panenku Barbie oděnou do zelenkavých šatů s kytičkami. Posledním, pátým dortem byla jarní louka s rybníčkem a zvířátky, která získala největší ohlasy u nejmenších účastníků marcipánování, Adélky a Vašíka," řekla   Marie Homolková.

Po názorné ukázce si každá z žen a dívek mohla sama potáhnout a ozdobit malý dortík.
„Na korpus ve tvaru vajíčka připraveného z perníkového těsta si každá z nás vytvořila vlastní marcipánové zdobení a přesvědčily jsme se, že při trošce píle, trpělivosti a fantazie lze udělat krásný a netradiční sladký dezert," dodala Homolková.